Annonce
Holstebro Onsdag

Pengeregn over vestjyske projekter: Slagteriet er topscorer med 600.000 kroner til transportbånd

"Der er tale om et nyskabende projekt, hvor unge selv sætter rammerne for de kreative udviklingsforløb gennem undervisning, konkret projektforløb, mentorordning m.m.," skriver regionsrådet om KRAS. Fra venstre ses Victor Tambo, Jakob Volf og Magnus Mosholm, der er drivkraften i KRAS, som nu har fået et tilskud på 600.000 kroner. De repræsenterer Slagteriets to ungemiljøer henholdsvis Subhuset og S-7500. Foto: Paul Erik Fabricius
De kreative unge i Holstebro kan føle sig strandet i et tomrum mellem uddannelser. Det skal nyt projekt gøre op med.

Vestjylland: Kulturlivet er i knæ og har brug for en hånd til at rejse sig.

Det mener Regionsrådet, og hjælpen kan ikke komme hurtigt nok.

- Det er også derfor, vi har rykket bevillingerne frem. De skulle ellers først være givet efter sommerferien, men det er vigtigt, at kulturinstitutionerne får pengene nu, så de kan nå at gøre brug af dem i år, siger regionsrådsmedlem Morten Flæng (S).

Annonce

Ud af 7,7 millioner til hele regionen er 1.561.950 millioner kroner, svarende til 20 procent, alene gået til Struer og Holstebro.


KRAS er skabt ud fra et behov, som de unge i S-7500 og Subhuset selv har oplevet som kreative unge. De føler sig strandet på transportbåndet mellem ungdomsuddannelserne og akademier, konservatorier eller et professionelt kreativt virke.

Pia Stræde Palmelund, direktør, Slagteriet.


- Vi er så heldige at have nogle drøndygtige kulturinstitutioner, som evner at sætte nye projekter i gang. Disse penge er ikke gået til normal drift, men derimod til udvikling af nyskabende kulturtilbud, og jeg er stolt af så mange kulturelle ting, der spirer frem, siger regionsrådsmedlem Arne Lægaard (V).

Kulturpenge

43 af i alt 102 ansøgere om penge til deres respektive kulturprojekter har fået et positivt svar fra Region Midtjylland. Regionsrådet har besluttet at dele i alt 7,7 millioner kroner ud til 31 mindre projekter og 12 større kulturudviklingsprojekter.

Lokal-topscorer er Slagteriet med 600.000 kroner. Den selvejende institution på Struervej har sammen med stedets ungemiljøer S-7500 og Subhuset udviklet KRAS, der står for Kulturelt Regionalt Akademi Slagteriet. KRAS er udset til at være et treårigt forløb for kreative unge i alderen 18-25 år.

- KRAS er skabt ud fra et behov, som de unge i S-7500 og Subhuset selv har oplevet som kreative unge. De føler sig strandet på transportbåndet mellem ungdomsuddannelserne og akademier, konservatorier eller et professionelt kreativt virke, siger Slagteriets direktør Pia Stræde Palmelund.

God mavefornemmelse

Projektbudgettet er sat til 3,325 millioner kroner over tre år, og med den nylige bevilling fra Region Midtjylland er der indtil videre fundraiset 1,17 millioner kroner.

- Der afventes p.t. svar på en række andre projektansøgninger. Mavefornemmelsen er god, da der er stor interesse for projekter, der sætter fokus på kreative unge, vurderer Pia Stræde Palmelund.

"Fremtidens lydkunst i Region Midtjylland", der er et treårigt kompetenceudviklingsprojekt inden for det lydkunstneriske felt lavet af Sound Art Lab/Struer Kommune, fik et tilskud på 400.000 kroner.

Odin Teatret fik 359.950 kroner til "XR Scenekunst LabNordisk Teaterlaboratorium", som består af workshops, "der fokuserer på at afdække mulighederne for, hvordan XR (extended reality/udvidet virkelighed:  virtual reality, motion capture, mixed reality, augmented reality, 360 m.fl.) kan komplimentere performancebranchen."

Holstebro Kommune fik 202.000 kroner til det videre arbejde med "Kulturinitiativers Sundhedsfremme".

- Nogle tror, kultur kan få folk til at blive raske. Eller at gøre det nemmere at være syg. Det er glædeligt, at den tanke tages op igen i Holstebro Kommune, siger Morten Flæng.

Desuden indgår De kulturhistoriske museer i Holstebro Kommune i et samarbejde med andre museer, hvis projekt med "virtuelle oplevelsestilbud i den midtjyske kultur" ligeledes har fået et tilskud 683.000 kroner.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Efter 30 år: Skibet Bro og blodbøgen fik et messingskilt

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Børn og unge inviteres til at kaste snøren ud

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Historieoplæsning til håndarbejde

Holstebro Onsdag

Peter Schmeichel som inspiration for kunstnerblik

Holstebro Onsdag

Livredderne åbner for badesæsonen

Holstebro Onsdag

Pift sankthans-menuen op med disse retter

Holstebro Onsdag

I Holstebro dækkes der bord som aldrig før

Holstebro Onsdag

Krigsfotograf viser billeder og fortæller historier i Big Bio

Holstebro Onsdag

Bøfkæde tilbyder lykkebokse med overskudsmad

Holstebro Onsdag

To egnsteatre går sammen om forestilling

Holstebro Onsdag

Der er ingen grund til, at børn skal kede sig ferien

Holstebro Onsdag

Ulfborg-kunstner viser over 100 værker frem

Holstebro Onsdag

Lokalt bilhus: Forsinkelser på nye biler får brugtbilsprisen til at stikke af

Holstebro Onsdag

Vær med i konkurrence om biografbilletter

Holstebro Onsdag

Udvalgt som et af de sværeste golfhuller i Danmark

Holstebro Onsdag

Efter 20 år: Vi fylder 70, og nu vil vi af med campingpladsen

Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Holstebro Onsdag

Holstebro-kunstner har 60 års jubilæum: Det skal naturligvis fejres med en udstilling

Holstebro Onsdag

Papirkunst på tapetet når Skærum Mølle genåbner

Holstebro Onsdag

Efterskole samarbejder med udenlandsk konservatorium

Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Regning for byggesjusk løber op i 27 millioner kroner: - Hver gang vi undersøgte noget nyt, fandt vi flere problemer

Holstebro Onsdag

Månedens profiler har ikke spillet ét eneste minut i sæsonen

Annonce