Annonce
Holstebro Onsdag

Plan: Der skal være dobbelt så mange butikker ved Bilka

- Den nyåbnede motorvej har ikke gjort Holstebro mindre interessant, siger Anders Debel, der er direktør for teknik og miljø i Holstebro Kommune. Foto: Morten Stricker
Kommunen vil udlægge kæmpestort område til nye butikker i området mellem Struer Landevej, Nordre Ringvej og Hjermvej - i forlængelse af nuværende storbutikker.
Annonce

Holstebro: Der kan blive dobbelt så mange butikker i "Bilka-området" omkring Hjermvej og langs Lundholmvej, end der er i dag.

Her vil kommunen udlægge et areal på 28 hektar til mere pladskrævende butikker.

Lidt forenklet vil der være plads til alt, som er mindre end biler - med undtagelsen af dagligvarer ud over den nuværende Bilka. Det kan være møbler, haveudstyr, værktøj, elektronik, reservedele og lignende.

- Vi har løbende henvendelser fra butikskæder og andre, som er interesserede i en større butik i Holstebro-området. Nu kan vi få plangrundlaget på plads, så det blot vil kræve en lokalplan for at kunne opfylde et ønske, siger Anders Debel, der er direktør for teknik og miljø i Holstebro Kommune.

For et til to år siden ledte "Biltema" forgæves efter en egnet grund til en storbutik i Holstebro.

- Den nyåbnede motorvej har ikke gjort Holstebro mindre interessant, siger Anders Debel, som ikke kan oplyse, om Biltema fortsat er på banen.

Planloven sætter grænser for, hvor stort et areal kommunen kan udlægge til aflastning uden for bycentrum. Det skal sikre handelen i bymidterne.

- Staten holder øje med, at der ikke bliver flyttet for meget ud, men nogle butikker kræver mere plads. Det behov har vi nu afstemt med staten, siger Anders Debel, som lægger vægt på områdets placering, hvor motorvejen slutter ved Struer Landevej.

- Der er meget trafik på motorvejen, og det er væsentligt, at det er let at komme til og fra det kommende butiksområde, siger Anders Debel.

Der er plads til 50.000 kvadratmeter butikker i det eksisterende område med Bilka, Harald Nyborg, Power, Elgiganten, T.Hansen, møbelbutikker og andre, og nu kan der komme 30.000 kvadratmeter over de næste ti år - og 58.000 kvadratmeter over 20 år.

Ifølge forslaget til kommuneplantillæg vil der blive plads til yderligere 58.000 kvadratmeter butikker i området mellem Struer Landevej, Nordre Ringvej og Hjermvej - oveni de 50.000 kvadratmeter, der allerede er plads i dag. Skitse: Holstebro Kommune
Annonce

Starter ved landevejen

Samtidig har kommunen sendt en lokalplan i høring for første etape, hvor der kan være 12.000 kvadratmeter langs Struer Landevej, hvor Jydsk Materielservices tidligere grund er ryddet. Også Mercedes forhandler Ejner Hessel har butik i området - mens JH Agro har produktion.

- Eksisterende lovlig anvendelse kan altid fortsætte, understreger Anders Debel.

Også området ved krydset mellem Hjermvej og Nordre Ringvej skal omdannes til butikker over de næste ti år.

- Det er delvis transformation af et område, hvor der i dag er bolig og erhverv, og det vil der blive taget hensyn til, siger Anders Debel.

Annonce

Boldbaner inddrages

På længere sigt vil Lundholmvej blive forlænget mod nord - og krydse Måbjerg Skolevej - og dreje mod øst gennem det kommende erhvervsområde.

Planen omfatter dermed de tre-fire fodboldbaner, som Måbjerg Idrætsforening har ved den gamle Måbjerg Skole.

- Disse baner kan vi slet ikke undvære på nuværende tidspunkt. Men på længere sigt vil vi gerne have vore baner samlet omkring vores nye klubhus på Bjerregårdsvej, siger Ivan Frederiksen, der er formand for Måbjerg IF.

Det er dog først om cirka ti år, at der er planer om butikker i området fra idrætspladsen til Nordre Ringvej - motorvejens forlængelse.

Forslaget til kommuneplan skal godkendes af byrådet, før det vil komme i offentlig høring fra 29. maj til 7. august. Efter høringen kan planen blive justeret, inden den formentlig i efteråret bliver endelig vedtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce