Annonce
Holstebro Onsdag

Planteskole har ansat 35 nye medarbejdere den seneste måned

På billedet har Jesper Nielsen hænderne i bukselommen, men der er der ikke tid til længere: Der hersker nemlig ekstraordinært travlhed på planteskolen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På Jespers Planteskole hersker der ekstra-ordinær travlhed her i coronatiden, hvor folk er mere hjemme og har fået mere tid til haven. Planteskoleejeren regner med, at travlheden vil fortsætte sommeren over.
Annonce

Holstebro: - Om vi har travlt? Ja, det er da fuldstændigt vildt. Der er bestemt ingen coronakrise her hos os.

Sådan lød det i sidste uge i telefonen fra Jesper Nielsen, der driver Jespers Planteskole på Harrestrupvej lidt uden for Holstebro.

Planteskoleejeren var på vej hjem fra Holland, hvor han havde været nede for at købe og bestille nye varer.

- Så snart er fire lastbiler på vej til Holstebro med haveplanter og sommerblomster, lød meldingen i telefonen.

Og de mange blomster og planter er der hårdt brug for hjemme på planteskole, hvor der hersker ekstra-ordinær travlhed i en tid, hvor nogle virksomhedsejere sidder med hænderne i skødet, og andre løber stærkere, end de nogensinde har gjort før.

Annonce

Kaldt hjem fra udlandet

Tallene taler deres tydelige sprog på Jespers Planteskole:

- I april havde vi indeks 135 i butikken og 300 på netbutikken, siger Jesper Nielsen og forklarer, at planteskole altså har tre gange så meget at lave som normalt i webshoppen.

- Den seneste måned har vi ansat 35 nye medarbejdere, siger han og fortæller, at det fortrinsvis er unge mennesker, der har været ude at rejse i deres sabbatår, men som er blevet kaldt hjem på grund af den globale krise.

Alt i alt har Jespers Planteskole 84 ansatte på lønningslisten.

- De unge er glade for at få et arbejde - og vi er glade for at få dem til at hjælpe til hos os, tilføjer han.

De hektiske arbejdsdage på planteskolen kan forklares med, at mange på grund af coronasituationen har fået mere tid derhjemme og dermed også i haven.

- Og jeg tror på, at travlheden på planteskolen vil fortsætte hen over sommeren, fordi folk ikke rejser til udlandet på ferie i år, lyder det fra Jesper Nielsen, der heller ikke i sin tid mærkede så meget til finanskrisen.

- Vi solgte faktisk mere, end vi plejede, og den tendens, tror jeg, vil gentage sig, forklarer han.

Annonce

Vil mindes 2020 med glæde

Under normale omstændigheder kommer de fleste af de kunder, der bor i Holstebro-området, selv ud på planteskolen for at købe nyt til haven.

- Men nu leverer vi ud til flere kunder i Holstebro-området, fordi de gerne vil undgå at skulle ind i butikken, siger Jesper Nielsen.

Halvdelen af netbutikkens leverancer ender hos kunder på Sjælland.

Men begejstringen over de mange bestillinger har dog også en bagside: Det kniber nemlig med at følge med.

- I øjeblikket har vi 14 dages leveringstid, og det er på grænsen af, hvad folk kan og vil acceptere, fortæller planteskoleejeren, der glæder sig over de gode tider, som også andre havecentre oplever.

- Så når jeg en dag sidder og mimrer på et plejehjem, vil jeg mindes 2020 med glæde, konstaterer Jesper Nielsen, der er driver planteskolen sammen med sin kone, Kirsten, og sønnen, Alex.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce