Annonce
Holstebro Onsdag

Politiet holder et vågent øje med fyrværkeri

Midt- og Vestjyllands Politi har beslaglagt 211 kanonslag i Kjellerup. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Midt- og Vestjyllands Politi har skruet op for den forebyggende indsats over for både lovligt og ulovligt fyrværkeri.
Annonce

Midt- og Vestjylland: Midt- og Vestjyllands Politi er frem mod nytår ekstra meget til stede i  boligområder, hvor politiet sidste år i december oplevede uhensigtsmæssig adfærd med fyrværkeri.

- Vi så eksempler, hvor både lovligt og ulovligt fyrværkeri blev affyret uden for den tilladte periode, og vi så eksempler, hvor fyrværkeriet blev anvendt på en meget farlig måde - for eksempel hvor det blev fyret af vandret mod andre personer, fortæller Sune Espersen, der er vicepolitiinspektør og leder af Midt- og Vestjyllands Politis vagtcentral, i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestjyllands Politi håber med sin kontakt til de lokale miljøer at forebygge kriminalitet og uro i områderne og få de unge til at tænke sig om en ekstra gang, inden de sender raketter i den forkerte retning.

Et bredt flertal i Folketinget har indført en ny, selvstændig bestemmelse i straffeloven om angreb med genstande - herunder sten og fyrværkeri - på personer i offentlig tjeneste eller hverv. Med bestemmelsen ønsker politikerne at understrege alvoren ved den form for forbrydelse over for blandt andre ansatte ved politi og brandvæsen.


Vi så eksempler, hvor både lovligt og ulovligt fyrværkeri blev affyret uden for den tilladte periode, og vi så eksempler, hvor fyrværkeriet blev anvendt på en meget farlig måde - for eksempel hvor det blev fyret af vandret mod andre personer.

Sune Espersen, vicepolitiinspektør og leder af Midt- og Vestjyllands Politis vagtcentral


Samtidig har politikerne skærpet straffen for kast eller affyring af genstande mod personer. Det betyder, at straffen fra den 15. december 2020 blev skærpet med en tredjedel, hvis der affyres fyrværkeri mod personer på gaden - uanset om det er myndighedspersoner eller almindelige borgere.

Hvis man tidligere ville have fået en fængselsstraf på seks måneders fængsel, vil straffen nu stige til otte måneders fængsel. Muligheden for at varetægtsfængsle i den type sager øges også.

Annonce

211 kanonslag

Midt- og Vestjyllands Politi holder også et vågent øje med ulovligt fyrværkeri. Mandag den 14. december beslaglagde lokalpolitiet i Silkeborg 211 kanonslag hos en 15-årig ung mand i Kjellerup.

Byen har været plaget af ulovligt fyrværkeri, der blandt andet er blevet brugt til at sprænge postkasser i luften. Politiets efterforskning førte til et besøg hos den 15-årige. Her ransagede betjente den unge mands værelse og udhuse. I hans knallert fandt politiet i alt 211 kanonslag, og den unge mand kan nu se frem til en større bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce