Annonce
Holstebro Onsdag

Politiet sætter det tabte ur og den glemte cykel på auktion

En lang række af cykler, der er blevet skilt fra deres ejermænd, står klar til at komme på auktion. Foto: Ninna Pirchert
Noget af det hittegods, der ikke bliver afhentet, bliver solgt på auktion. Midt- og Vestjyllands Politi holder sin næste auktion i Holstebro tirsdag den 13. august - som sædvanligt på Holstebro Auktioner.
Annonce

Holstebro: En hækklipper, to motorsave, et golfsæt, tre sæt med salt- og peberkværne, 23 poser kaffe, en ghettoblaster, smykker, et guldur og mere end 30 cykler.

Det er noget af det, der bliver sat til salg, når Midt- og Vestjyllands Politi holder sin næste hittegodsauktion i Holstebro.

Det sker tirsdag den 13. august - og som sædvanligt bliver hammeren svunget på Holstebro Auktioner over det hittegods, som ikke er blevet afhentet.

- Der kommer ikke så meget på auktion, som der gjorde engang. Dels er vi blevet bedre til at destruere, og dels har vi fået en regel om, at det kun er de ting, vi vurderer til mindst at kunne indbringe 500 kroner, der kommer på auktion, fortæller Lene Schwalbe, der er kontorfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Og det er hende, der i det daglige er ansvarlig for hittegodset og auktionerne i Holstebro.

Annonce

Fire auktioner om året

For hittegods med en værdi under 500 kroner gælder der nemlig særlige regler.

- Dette hittegods skal som alt andet hittegods som udgangspunkt afleveres til politiet. Politiet er dog undtaget fra de almindelige krav om blandt andet opbevaring, betaling af findeløn, bortsalg på auktioner med videre. Det betyder, at vi alene opbevarer de indleverede genstande i en glemmekasse eller lignende i en kortere periode, forklarer politiet på sin hjemmeside.

Hittegods, som ikke afhentes, bliver enten destrueret, udleveret til almennyttige eller velgørende formål eller solgt på auktion.

- Vi holder auktion, når der er samlet nok sammen til en auktion. Og det er cirka fire gange om året, fortæller Lene Schwalbe.

Sidste år blev der holdt hittegodsauktioner i januar, august, oktober og december, og den nært forestående hittegodsauktion er årets anden.

- Der er flest cykler, og der er cykler med på auktion næsten hver gang, tilføjer kontorfuldmægtigen, der fører en gammeldags kassebog over det hittegods, der bliver indleveret på stationen i Holstebro.

Annonce

Tjekker stelnummer

Når folk ringer ind og fortæller om cykler, der har stået efterladt længe, bliver servicemedarbejdere fra et firma, som politiet arbejder sammen med, sendt ud for at hente cyklerne.

- Medarbejderne skrive en liste med stelnumrene, som jeg tjekker, siger Lene og fortæller, at hun kontrollerer, om cyklerne er efterlyst, eller om der er udbetalt forsikringssum på dem.

Hvis cyklen er efterlyst, bliver ejeren kontaktet, og hvis forsikringsselskaberne har udbetalt en erstatningssum, er det forsikringsselskabet, der nu ejer cyklen.

- Flere forsikringsselskaber har en fast aftale med et firma om at hente cyklerne til en fast pris, forklarer hun.

Cykelejere, der ikke har et stelnummer at gå efter, men som leder efter deres cykel, kan hver torsdag mellem klokken 16 og 17 i et lokale hos Holstebro Auktioner får lov til at se, om deres cykel skulle stå mellem de indleverede cykler.

Og de kan for eksempel komme med nøgle til cykellåsen eller fortælle om særlige kendetegn for at overbevise personalet om, at det virkelig er deres cykel.

- Jeg har nu aldrig været i tvivl, om de talte sandt, når folk har henvendt sig, konstaterer Lene Schwalbe.

Annonce

Pengene ryger i statskassen

Den seneste auktion indbragte på 18.000 kroner, og derfra skal der trækkes diverse udgifter, men omsætningen er ikke så stor hver gang. Overskuddet fra auktionerne ryger dog ikke i politiets kaffekasse til køb af citronmåner.

- Pengene går direkte i statskassen, oplyser Dina Behnk Eriksen, der er leder af politikredsens service- og driftscenter og dermed er den øverst ansvarlige for hittegodset i Holstebro.

Hittegodsauktionen foregår på adressen Stationsvej 76 i Holstebro.

Der er eftersyn fra klokken 15 og auktionen starter klokken 16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce