Annonce
Holstebro Onsdag

Preben er blevet bidt af golf

Preben Dinsen føler, at han har fået rimeligt godt styr på at slå bolden ud på banen, og han kan også slå langt ud. Det er mere det med at slå bolden det sidste stykke vej ned i hullet, der udfordrer ham. - Afstanden er svær at bedømme, mener nybegynderen, der her er i gang med at øve på at putte. Og øvelse gør mester - i hvert fald blev Preben Dinsen nummer to i den sidste begynder-match. Fotos: Ninna Pirchert
Efter fire uger som "kanin" har 53-årige Preben Dinsen nu fået sit "kørekort" til at spille golf, og han glæder sig til at blive sluppet fri som golfspiller på Holstebro Golfklubs to baner.
Annonce

Holstebro: - Jo, jeg er blevet bidt af at spille golf, og nu bliver jeg frigivet som golfspiller. Udlært er jeg ikke endnu. Det bliver man ikke sådan lige, men nu kan jeg bare spille alt det golf, jeg vil.

Sådan lød det fra 53-årige Preben Dinsen, da Holstebro Onsdag i sidste uge mødte ham over en kop kaffe i restauranten i Storådalen, inden han skulle ud i forårskulden til sin tredje og sidste begyndermach i golf.

Avisen mødte ham første gang i begyndelsen af april på banen i Råsted, da han som en af årets nybegyndere - eller "kaniner", som de kaldes i golfsporten - havde meldt sig til begynderforløbet i Holstebro Golfklub. Et kursus, der har budt på teoretisk undervisning, træningslektioner og begyndermatch. Fem uger senere var han altså klar til sin tredje og sidste begynder-konkurrence, og med den i hus havde Preben bestået sin golfprøve og kan fra nu af spille med hvem, han vil, på hvilken af golfklubbens to baner, han vil, og hvornår han vil.

Ved den tredje og sidste begyndermatch, der blev spillet på banen i Storådalen, skulle der først styr på navne og scorekort, inden spillet kunne gå i gang.
Annonce

God fornemmelse

Da Holstebro Onsdag talte med Preben første gang sagde han, at golf sikkert ikke er så let at spille, som det ser ud til.

Og den antagelse fik han ret i.

- Det er sværere, end jeg regnede med. Den ene dag går det godt - og den næste skidt. Man skal virkelig koncentrere sig, og man ved aldrig, hvordan det går, fortæller Preben, der har taget golfhandsken af og lagt den på bordet i restauranten med den storslåede udsigt ud over den bugtende å i dalen.

- Men det er en spændende og fascinerende sport at ramme en bold ned i et hul, der ikke er større end en kaffekop, konstaterer han med et lille smil hen over kaffekruset.

- Det er en god fornemmelse, når man rammer bolden helt rigtigt, og man kan lige så tydeligt høre det, når det sker, har golf-nybegynderen allerede erfaret.

Som det også fremgik af den første artikel om Preben Dinsen, er han udstyret med et vinder-gen, og han spille for at vinde.

- Jeg kan blive SÅ irriteret, når jeg har spillet et godt udsalg og så skal bruge flere slag på at få bolden i hul. Så skal jeg lige tælle til ti, for jeg vil jo gerne vinde, siger Preben.

- Men så snart golfbagen er smidt bag i bilen, har jeg jo glemt det, tilføjer han.

Annonce

Golfsko på ønskeseddel

Preben er så sikker på, at han vil blive ved med at spille golf, at han allerede har lånt noget golfudstyr og købt noget andet brugt. Og han triller hjemmevant af sted ude på banen med en bag fyldt med golfkøller, - jern og -putter.

- Foreløbig har jeg kun brugt omkring 1500 kroner på udstyr. Jeg kommer til at købe mere, men jeg skal være en mere habil spiller, før jeg investerer, lyder det golfspilleren, der snart har fødselsdag.

På ønskesedlen står der blandt andet golfsko, og af sin kone har han allerede fået en golfhandske i bryllupsgave.

Preben føler, at han er ved at have styr på ordene fairway, green, handicap, teested og alle de andre udtryk, som golfspillerne slynger omkring sig med.

- Jeg kan godt forstå begynderforløbet, hvor man først skal lære teorien. For der er mange regler i golf, og man er på Herrens mark, hvis man ikke har lært noget om dem, inden man går ud på banen, mener Preben, der godt kan lide at komme ud i den friske luft for at spille.

- Det er nogle utroligt flinke og hjælpsomme mennesker, jeg har mødt i golfklubben. Jeg synes, de gør det godt i klubben, og det er nogle fantastiske rammer, siger Preben Dinsen, der her er på vej af sted med sin nye golfbag, som han foreløbig har lånt.
Annonce

Tid som udfordring

Han kan også konstatere, at der er meget socialt i spillet.

- Vi går jo og snakker om spillet og om alt muligt andet, fortæller Preben, der også - mens han endnu var "kanin" - har været på en "pay and play"-bane sammen med sine svigerforældre og sin kone, der ikke har spillet golf i ti år.

- Og vi spiller jo på lige vilkår, selv om der er stor forskel på, hvor rutinerede, vi er, siger Preben og hentyder til de handicap-regler. der spilles med i golf.

Den største udfordring, når Preben bliver sluppet fri på egen hånd på golfbanen, er tiden.

For det tager tid at spille golf, erkender Preben, der også har rejsedage i sit job som salgsdirektør i et chokoladefirma.

- Og når man har været væk hjemmefra i to dage, er det jo nok ikke tid til golf, man prioriterer højest, forudser Preben Dinsen.

Han håber på, at han i stedet kan få mulighed for at spille golf om lørdagen eller søndagen fra morgenen af.

- Men jeg må jo bare spille så meget golf, som jeg kan få tid til, konkluderer den nyudsprungne golfspiller.

Preben Dinsen har meldt sig på begynderholdet sammen med sin gode ven Alex Kallerup. Her gennemgår de to venner scorekortet inden den tredje og sidste match som nybegyndere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce