Annonce
Holstebro Onsdag

Pris på ejerlejligheder er steget 400 procent på knap 30 år

I landsdel Vestjylland er der siden 1992 sket en stigning i priserne på ejerlejligheder på 175 procent. Pressebillede
Annonce

Prisudvikling: Hvis du købte en ejerlighed i 1992 og beslutter dig for at sælge den i dag, er der en god chance for, at du har fået en fin forretning ud af det.

Ifølge en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har udarbejdet ud fra tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik, er priserne på ejerlejligheder i gennemsnit steget 411 procent. Eller hvad der svarer til, at en ejerlejlighed på 100 kvadratmeter er blevet 2,4 millioner kroner mere værd på knap 30 år.

De regionale forskelle er dog betydelige: Topscoreren er København, hvor man som ejerlejlighedsejer har oplevet en stigning på 624 procent, oplyser Nybolig i en pressemeddelelse.

I landsdel Vestjylland er der siden 1992 sket en stigning i priserne på ejerlejligheder på 175 procent. I 1992 kostede en kvadratmeter ejerlejlighed i den vestjyske landsdel 4351 kroner mod 12.092 i 2020. Hver kvadratmeter koster altså 7741 kroner mere end for 28 år siden.

Ifølge Nybolig viser udviklingen de seneste tre årtier, at en ejerlejlighed som udgangspunkt har været en fornuftig investering.

-Det er klart, at der de seneste 30 år også har været prisfald i perioder, og endda ret markante især i København, hvor vi har set de største udsving omkring finanskrisen, men køber man en ejerlejlighed med en lang tidshorisont, vil man ifølge statistikken opleve, at den vil være steget betydeligt i værdi, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Han forventer, at man om 30 år vil kunne gøre nogenlunde den samme status.

- I forhold til den grad af urbanisering, der er forventes, tror vi, at udviklingen på ejerlejligheder vil fortsætte mange år endnu. For eksempel forventer man ekstra 10.000 indbyggere i København om året de næste mange år, og det tal vil i sig selv holde ejerlejligheder i høj kurs, mener Thomas Hovgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce