Annonce
Holstebro Onsdag

Prisen på rottebekæmpelse stiger – det samme gør indsatsen for at fange rotterne

Hvis man har mistanke om rotter, har man pligt til at anmelde det til kommunen. Foto: Colourbox
Nye regler om rottespærrer, bedre service og det nye udbud af skadedyrsbekæmpelse betyder, at bidraget til rottebekæmpelse stiger over de næste år.
Annonce

Holstebro: En ny rottebekendtgørelse med krav om mere forebyggelse og bekæmpelse alle ugens syv dage betød, at udbuddet af opgaven blev dyrere end tidligere. Dermed stiger opkrævningen for ejendomsejerne også.

Det oplyser Holstebro Kommune,

Beløbet for 2020, som ejendomsejere bidrager med, bliver helt præcist 0,07272 promille af den offentlige ejendomsværdi. Så det er meget forskelligt, hvad det betyder i kroner og øre for den enkelte. For en ejendom til 1,5 millioner kroner er det et bidrag på 109 kroner til bekæmpelse af rotter.

En af de nye indsatser er installering af rottespærrer ved institutioner som skoler, plejehjem og daginstitutioner. Denne opgave er en éngangsopgave og betales over det samlede rottegebyr. Derfor forventes gebyret fra 2021 at falde igen.

Annonce

Rotteangreb

- Det er ikke fordi, der er flere registrerede rotteangreb end før, men med krav til weekendindsatser ved rotter i boliger, forebyggelse af resistens og så den særlige opgave i 2020 med sikring af institutioner, så er det nødvendigt med en ekstraordinær stigning i 2020, siger Torben Mølgaard, der er chef for Natur og Miljø i Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce