Annonce
Holstebro Onsdag

Prisfest luner boligejeres friværdier i Holstebro

Holstebro er en af de 74 kommuner, hvor den gennemsnitlige boligejer har øget friværdien. Arkivfoto: Morten Stricker
Priserne på boligmarkedet slår rekord efter rekord og trodser alle forventninger, og stigende boligpriser har fået friværdien til at vokse hos boligejerne i Holstebro Kommune. Det viser tal fra Boligsiden, som er beregnet af Nordea Kredit.
Annonce

Marked:  I dag koster et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter i Holstebro Kommune 1,5 millioner kroner, mens prisen for et år siden lå på 1.420.000 kroner. Det betyder, at friværdien i gennemsnit er steget med 80.000 kroner det seneste år, og det svarer til 6700 kroner om måneden.

- Festen på boligmarkedet har efterhånden stået på i mange måneder, og intet tyder på, at den stopper lige foreløbig. Det luner godt i lommerne på allerede eksisterende boligejere, som har fået en ekstraindtægt i form af en højere friværdi, siger Bent Kohls fra Danbolig Holstebro i en pressemeddelelse.

Annonce

Friværdi med vokseværk

I 74 kommuner er friværdien steget det seneste år. I de resterende 24 kommuner er friværdien enten uændret eller faldet. Holstebro er en af de kommuner, hvor den gennemsnitlige boligejer har polstret friværdien.

- I vores område kan boligejerne være godt tilfredse med de flotte stigninger i huspriserne de seneste år, som har fået friværdien til at vokse, og her er det værd at bemærke, at gevinsten er skattefri, hvis boligejeren selv har boet i boligen, siger Bent Kohls og tilføjer:

- Boligejerne kan veksle de højere boligpriser til at indfri deres boligdrømme, hvis de står over for at skulle flytte. I øjeblikket kan boligejerne samtidig sætte til salg i et marked med lave prisafslag, flotte salgspriser, rekordlavt udbud, og hvor der bliver solgt mere, end der bliver sat til salg.


I vores område kan boligejerne være godt tilfredse med de flotte stigninger i huspriserne de seneste år, som har fået friværdien til at vokse, og her er det værd at bemærke, at gevinsten er skattefri, hvis boligejeren selv har boet i boligen.

Bent Kohls, ejendomsmægler


Annonce

Tro på fortsat prisfest

De positive takter på boligmarkedet afspejler sig også i prognoser for boligpriser, som er blevet mere optimistiske i løbet af året. I april forventede De Økonomiske Råd et fald i huspriserne på 8,2 procent i 2020. Få måneder senere blev prognosen justeret op til et prisfald på 1,8 procent.

I den seneste vismandsrapport fra De Økonomiske Råd forventes boligpriserne at stige med tre procent i 2020 og med yderligere tre procent i 2021. I årene fra 2021 til 2025 forventes en gennemsnitlig vækst på 1,6 procent.

- Den seneste vismandsrapport er fuld af gode nyheder til boligejerne. Vi står midt i en alvorlig økonomisk krise, og alligevel forventer man, at boligpriserne vil stige. Ikke blot i år og næste år, men helt frem til 2025, siger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

- I Nordea Kredit har vi også løbende opjusteret forventningerne til boligpriserne, og ligesom vismændene, tror vi på stigende boligpriser i de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce