Annonce
Holstebro Onsdag

Region har fastsat grænse: Der må ikke være mere end 20 kilometer til nærmeste coronatest

I større byer har teststederne faste åbningstider hver dag, mens teststederne i de mere tyndt befolkede områder holder åbent to gange om ugen, skriver Region Midtjylland i pressemeddelelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er nu maksimalt 20 kilometer til nærmeste coronatest for borgerne i Region Midtjylland, men langt de fleste kan inden for væsentligt kortere afstand vælge mellem både en PCR-test og en hurtigtest.

Region Midtjylland: Regionen åbnede mandag den 1. marts yderligere 21 teststeder.

En del af dem vil have åbent dagligt, mens andre mindre teststeder har åbent nogle dage om ugen i kortere tidsrum. Det skal sikre, at der er mulighed for at blive testet to gange om ugen lokalt.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Test er en forudsætning for genåbning af butikker, ligesom den baner vej for, at blandt andre folkeskolernes afgangsklasser og eleverne i ungdomsuddannelsernes afgangsklasser atter kan møde ind til undervisning. Derfor sætter vi alle sejl til for at sikre, at hverken afstand eller foretrukken testtype bliver en hindring, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Regionen har derudover indsat ekstra testkapacitet i weekenden.

Annonce

Mere behagelig hurtigtest

I den kommende uge ventes Falck, der i øjeblikket står for hurtigtest i Region Midtjylland at gå over til en ny og mere behagelig type test.


Vi har nok en fornemmelse af, at ubehaget ved mødet med de lange vatpinde har afholdt nogle fra at tage en hurtigtest, og den forhindring, håber vi nu, bliver ryddet af vejen.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


Den nye hurtigtest skal modsat den gamle kun få centimeter op i næsen.

- Vi har nok en fornemmelse af, at ubehaget ved mødet med de lange vatpinde har afholdt nogle fra at tage en hurtigtest, og den forhindring, håber vi nu, bliver ryddet af vejen, siger Anders Kühnau (S).

Der er nu 73 muligheder for at blive coronatestet i Region Midtjylland. Man kan se oversigten over samtlige teststeder via: www.corona.rm.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Annonce