Annonce
Holstebro Onsdag

Regionens læger har plads til 72.096 flere patienter

Der er stor, regional forskel på, hvor lægerne har plads til flere patienter. Arkivfoto.
Borgerne i Region Midtjylland kan stadig vælge en lokal praktiserende læge. Det viser en ny undersøgelse.
Annonce

Holstebro: Praktiserende læger i Region Midtjylland ønsker sig, samlet set, flere patienter. I den årlige Lægedækningshøring, som regionen har udarbejdet siden 2013, svarer lægerne, at de samlet set har plads til 72.096 flere patienter.

- Vi hører og oplever, at det er svært at sikre alle borgere en lokal praktiserende læge. Derfor er jeg glad for, at lægerne har plads til flere patienter, end de har tilmeldt nu, siger Annette Roed, formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i en pressemeddelelse om resultatet af undersøgelsen.

Der er dog stor regional forskel på, hvor lægerne har plads til flere patienter. I kommunerne Lemvig, Struer og Syddjurs har lægerne samlet set plads til flere nye patienter, mens læger i kommunerne Samsø, Skanderborg og Odder samlet har plads til færrest ekstra patienter.

- I Lemvig har vi åbnet en regionsejet lægeklinik for at sikre lægehjælp. Vi håber, klinikken kan hjælpe med at trække flere læger til området. Private firmaer hjælper med at drive lægeklinik for os, når lægerne ikke selv står klar, siger Annette Roed

Praktiserende Lægers Organisation, PLO Midtjylland, arbejder tæt sammen med Region Midtjylland om at sikre, at alle borgere kan vælge en lokal praktiserende læge.

- Lokalt oplever vi stadig udfordringer med at skaffe læger nok. Det skyldes blandt andet nye ydernumre (lægestillinger) på grund af befolkningstilvækst i visse områder, samt desværre også flere udbudsklinikker, der har plads til flere patienter, end de har tilmeldt. Jeg hører også fra pressede læger, der ikke ønsker at få flere patienter. Mange faktorer spiller ind, og arbejdet med at sikre læger til alle kalder derfor på flere forskellige løsninger, siger Lise Høyer, formand for PLO Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ti år med forandringer

Annonce