Annonce
Holstebro Onsdag

Regionsrådet afsætter over en kvart milliard til medicin

Det var et enigt regionsråd, der tirsdag den 8. september indgik en aftale om budgettet for 2021. Som det ses på billedet, har alle partierne underskrevet aftalen. Foto: Region Midtjylland
Tirsdag den 8. september blev medlemmerne af Regionsrådet i Region Midtjylland enige om budgettet for 2021. Trecifrede millionbeløb er i den politiske aftale afsat til medicin på hospitaler og apoteker.
Annonce

Region Midtjylland: - 2021 er et vækstbudget. Det er positivt, men også helt nødvendigt. Hospitalerne mærker tydeligt, at vi i Region Midtjylland bliver både flere borgere og flere ældre borgere. Så der er brug for hver en krone.

Sådan lød det fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse, efter et enigt regionsråd indgik en aftale om budgettet for 2021.

Udover penge til den generelle drift på hospitalerne har regionsrådet afsat penge  til en række specifikke områder. Her er særligt posterne til medicin bemærkelsesværdige.

Der er nemlig afsat yderligere 100 millioner kroner til hospitalsmedicin og ekstra 165 millioner kroner til den medicin, som borgerne køber med tilskud på apotekerne.


Regionsrådet ønsker, at kvalitetsfondsbyggerierne kommer godt fra start. Regionshospitalet Gødstrup får lige så stor engangshjælp som AUH (Aarhus Universitetshospital, red.), når man ser det i forhold til byggeriernes størrelse. Det er fair.

Anders Kühnau, regionsrådsformand


Derudover har Regionsrådet blandt andet også afsat 12,2 millioner kroner til udbredelsen af telemedicin, som er en fællesbetegnelse for sundhedsydelser, der leveres digitalt.

Annonce

Tablets til patienter

Det nye hospital i Gødstrup, der åbner i 2021, får en økonomisk håndsrækning - nemlig en engangshjælp på 65 millioner kroner, som skal gå til indflytning og ibrugtagning.

Hospitalet får i alt engangshjælp på 86,5 millioner kroner, hvis man medregner hjælpen, der var afsæt i budgetforliget for 2019.

- Regionsrådet ønsker, at kvalitetsfondsbyggerierne kommer godt fra start. Regionshospitalet Gødstrup får lige så stor engangshjælp som AUH (Aarhus Universitetshospital, red.), når man ser det i forhold til byggeriernes størrelse. Det er fair, siger Anders Kühnau.

Forligspartierne afsætter også fire millioner kroner til at købe tablets og udvikle en interaktiv løsning til patienterne på det nye hospital i Gødstrup.

Løsningen skal blandt andet stille underholdning - i form af tv og streaming - til rådighed, tilbyde den enkelte patient den rigtige kost og give mulighed for at bestille mad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce