Annonce
Holstebro Onsdag

Restauratør: - Nu skal den bare have fuld skrald

Jakob Jensbye og Emil Andreasen åbnede Restaurant Ja tre dage, inden coronakrisen brød ud sidste år. Den kommende genåbning glæder de sig gevaldigt til, men det bliver ikke den 21. april, de slår dørene op igen for indendørs og udendørs gæster. Arkivfoto: Morten Stricker
Restauranterne må åbne igen fra den 21. april - også indendørs. Men ikke alle når at blive klar, og der er fortsat en del ubesvarede spørgsmål hos restauratørerne.

Holstebro: - Vi glæder os, men kommer ikke til at kunne nå det til 21. april, må vi erkende.

Sådan lyder det fra Restaurant Ja i Holstebro, efter størstedelen af Folketingets partier natten til fredag i sidste uge fremlagde en ny plan for genåbningen, hvor restauranterne kan åbne for både indendørs og udendørs gæster allerede onsdag den 21. april.

Medindehaver Jakob Jensbye uddyber:

Annonce

- Vi er i gang med at lave ny terrasse bagved, vi skal have lavet menukort, kørt alle i stilling, lavet bookingsystem, lært retningslinjerne helt til bunds, siger han.

Og det kommer man altså ikke i mål med inden 21. april. Så i stedet sigter restaurantejeren efter åbning ugen efter - den  28. april.


Vi er så klar til at åbne. Nu skal den bare have fuldt skrald og alt, hvad den kan trække, det bliver så fedt.

Mikkel Majlandt, forpagter ved Restaurant Værftet


Der er flere ubesvarede spørgsmål.

- Kravet om coronapas skal nok kunne fungere, tror jeg. Men vi mangler stadig afstandskravet, som ikke er kommet ud endnu. Bliver det fire kvadratmeter per gæst, kan vi godt have fuld restaurant, siger Jakob Jensbye.

På Under Klippen åbner man den 21. april:

- Vi jubler allesammen, og der er allerede kommet fire bordbestillinger ind siden klokken syv i morgen. Det var ellers ikke meningen, at vi ville have åbnet, hvis det kun var udendørs servering, blandt andet fordi, vi ikke ville have plads nok, siger medindehaver, Ertugrul Dogan.

Politimand

På Café Aas er stemningen en lidt anden. For jo - indehaver Jette Aas glæder sig til at kunne slå dørene op igen den 21. april. Hun tør bare ikke satse stort på, at genåbningen vil blive en dundrende succes.

- Jeg er ikke den helt store optimist i forhold til, at det bliver rigtig godt. Jeg tror simpelthen ikke på, at omsætningen kommer op på et fornuftigt niveau, så vi starter med at åbne med en tredjedel af personalet og med et mini-menukort, siger hun.

Dermed ikke sagt, at der ikke kan justeres op - hvis succesen indtræffer.

- Men jeg er bange for, at restriktionerne gør, at folk bliver væk, siger hun og tilføjer:

- Og så har jeg ikke synderligt meget lyst til at gå og lege politimand med de her coronapas, siger hun.

Annonce

På med arbejdstøjet

I Struer nåede Kirstine Christensen at få nyheden med, inden hun gik i seng torsdag aften. En god nyhed, ingen tvivl om det, men også en nyhed hun gerne havde ventet med at få.

- Det gav en del spekulationer i nat, for der er meget, der skal på plads hurtigt både med personale og leverandører, men det tager vi med, siger hun.

Udover glæden og al planlægning hersker der fortsat en uvished. Kirstine Christensen vil blandt andet gerne vide, hvordan det fungerer, hvis en gæst spiser udendørs og vil indenfor på toilet, men ikke har noget gyldigt coronapas.

Alt i alt er nyheden om en fremrykket genåbning dog god, og Kirstine Christensen glæder sig til at komme i gang fra i næste uge. Det samme gør Mikkel Majlandt, der er forpagter ved Restaurant Værftet.

- Vi er så klar til at åbne. Nu skal den bare have fuld skrald og alt, hvad den kan trække, det bliver så fedt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce