Annonce
Holstebro Onsdag

Retro-museum i Ulfborg gør klar til sin anden udvidelse på få år

Carsten Andersen har sammen med sin hustru Sussi på blot fire år opbygget VW & Retro Museum i nogle store industrilokaler i Ulfborg. Nu gør de klar til den anden udvidelse, der bliver på 300 kvadratmeter, så museet kommer op på ca. 2000 kvadratmeter samlet udstillingsareal. Privatfoto

Sussi og Carsten Andersen åbnede for fire år siden VW & Retro Museum i Ulfborg. Nu gør de klar til den anden udvidelse, der ventes indviet i marts.

Annonce

Ulfborg: Det er kun knap fire år siden, at Sussi og Carsten Andersen åbnede et VW & Retro Museum i Ulfborg med klassiske biler og en masse andre genstande fra den nyere fortid. Museet er allerede blevet udvidet en gang, men nu har ægteparret planer om endnu en udvidelse, så man kommer op på et samlet udstillingsareal på ca. 2000 kvadratmeter.

Ægteparret lægger ikke skjul på, at de er vilde med VW. De bruger al deres fritid og deres opsparing på deres museum, som de selv renoverer og bygger op i de ellers tomme industribygninger. Den nye udvidelse, der ventes at stå klar i marts måned, er på yderligere 300 kvadratmeter.

Her skal blandt andet udstilles B&O's gamle fabriksbrandbil. Den har museet i Ulfborg lånt af B&O Museet i Struer. Det er en VW Pickup fra 1967, der er indrettet som slangevogn. Desuden bliver der plads til en række nyere klassiske modeller, bl.a. de første VW Golf og VW Polo. En af de første VW Lupoer er også på vej.

Et af VW & Retro Museets klenodier er denne VW campingbus, som ægteparret bag museet Sussi og Carsten Andersen selv har kørt over 90.000 kilometer i. Til marts bliver museet ca. 300 kvadratmeter større. Privatfoto
Annonce

3000 gæster sidste år

- VW er er stærkt brand, som der er stor interesse om. De overlevede også dieselskandalen. Den ville have slået mange andre fabrikker ihjel, fortæller Carsten Andersen i en pressemeddelelse.

Han arbejder mange timer hver uge som lastbilchauffør, og museet har foreløbig kun åbent søndage. Men nu er der ved at blive opbygget et hold af frivillige, som kan bistå ægteparret. 52-årige Carsten Andersen er opvokset på en servicestation i Ulfborg og har fået interessen for biler ind med benzinduften. Som 20-årig blev han Danmarks yngste forpagter af en Esso-servicestation i Lemvig. Her kom Sussi med post og blev inviteret på en biltur.

På museet er der også indrettet en gammel købmandsbutik med varer og indpakninger fra for 50 år siden. Dermed er der også noget at se på for de, der ikke interesserer sig så meget for biler. Nu kommer der desuden en afdeling med gamle kameraer.

- Vi lever i dag i en smid-væk-kultur. Derfor er det godt at vise, at ting af kvalitet kan holde i mange år. Unge i dag kender ikke en fastnettelefon eller en skrivemaskine. Udviklingen går så stærkt, og så er det sundt sommetider at gribe fat i den nære fortid, synes Carsten Andersen.

20 klassiske VW-biler er rygraden i VW & Retro Museum i Ulfborg, men Sussi og Carsten Andersen - ægteparret bag museet - har også en gammel købmandsbutik med varer og indpakninger fra for 50 år side i udstillingen. Privatfoto
VW er et stærkt brand, fortæller Carsten Andersen - der ved siden af et fuldtidsjob - sammen med sin kone Sussi har fået opbygget VW & Retro Museum i Ulfborg. Privatfoto
Mange bilmærker ville være bukket under i en skandale, som den, der ramte VW, vurderer Carsten Andersen, men netop det traditionsrige tyske bilmærke er noget helt specielt, som man kan se på snart 2000 kvadratmeter udstilling i Ulfborg. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce