Annonce
Holstebro Onsdag

Så meget har boligejerne i Holstebro tjent på deres mursten

Torben Sørensen fra Danbolig Holstebro mener, at det er et pænt beløb, boligejerne i Holstebro har tjent på deres mursten. - Især når man samtidig tager med i betragtningen, at det er skattefrit, hvis man selv har boet i boligen, siger han. Pressebillede
I Holstebro Kommune er huspriserne steget med 4,4 procent i november 2019 sammenlignet med november 2018.
Annonce

Økonomi: Boligmarkedet er i topform og rundede året stærkt af.

Sådan lyder konklusionen på den seneste opgørelse over boligprisudviklingen fra Boligsiden. Huspriserne har aldrig været højere, så boligejere kan roligt tage hul på det nye år.

I Holstebro Kommune er huspriserne steget med 4,4 procent i november 2019 sammenlignet med november 2018. Stigning er sket på trods af, at vi befinder os på den tid af året, hvor priserne normalt falder en lille smule som følge af de almindelige sæsonudsving, så boligejerne kan være godt tilfredse.

- Boligpriserne fortsætter med at stige og trodser dermed de normale sæsonudsving. Normalt vil efterårets og vinterens ankomst betyde, at interessen for at handle bolig falder. I et stabilt marked vil det få priserne til at falde en smule, men sådan er det ikke i år, siger Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit.

De resterende måneder af 2019 vidner også om, at boligmarkedet stadig er i hopla. I Holstebro er et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter steget med 22.000 kroner, når vi sammenligner de første 11 måneder af 2018 med samme periode i år.

- Det er et pænt beløb, når man samtidig tager med i betragtningen, at det er skattefrit, hvis man selv har boet i boligen. Der er godt med købere i markedet, og husene bliver solgt til stadigt højere priser i store dele af landet, siger Torben Sørensen fra Danbolig Holstebro.

Annonce

Stigning i alle kommuner

Husprisudviklingen fra 2016 til 2019 har også været præget af høj aktivitet på boligmarkedet. I 2016 kostede et gennemsnitligt hus 1.335.000 kroner i Holstebro Kommune, mens det i 2019 kostede 1.421.000 kroner. Det svarer til en stigning på 6,4 procent eller 86.000 kroner.

Lise Nytoft Bergmann, cheføkonom og boligøkonom i Nordea Kredit, vurderer, at den primære forklaring på de stigende priser er de faldende renter. I dag er det billigere at låne penge end nogensinde før, og det har lokket mange købere til.

- I samtlige af landets kommuner er huspriserne steget siden 2016. Der er ligefrem tale om pæne stigninger, hvis man blot ser ét enkelt år tilbage i størstedelen af kommunerne. Det er til glæde for allerede eksisterende boligejere, som kan se tilbage på nogle rigtig gode år, siger Lise Nytoft Bergmann.

På landsplan er priserne steget med næsten tre procent fra 2018 til 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce