Annonce
Holstebro Onsdag

Sælger livsværk til tyskere - arbejdspladser bliver i Holstebro

Erhvervsmanden Aksel Nørgaard har solgt Nordvestjysk Galvanisering til tyske ejere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Nordvestjysk Galvanisering er efter en lang salgsproces endt på tyske hænder. Direktør Aksel Nørgaard fratræder ved samme lejlighed, og han glæder sig over, at der endelig er sat punktum for det lange forløb.
Annonce

Holstebro: Nordvestjysk Galvanisering, der er placeret på Skivevej mellem Holstebro og Vinderup, er solgt til tyske ejere.

Køberen er Kopf Holding GmbH, som under navnet Zinkpower, Kopt Gruppe driver et stort antal fabrikker rundt omkring i verden med varmforzinkning, pulverlakering og trykstøbning af dele til autoindustrien. Med i salget er også C.M. Jernvarer i Odense, som Aksel Nørgaard har ejet siden 2010.

Direktør Aksel Nørgaard lægger ikke skjul på, at det er godt, at salget endelig er på plads. Skiftedagen var den 1. maj for de 150 medarbejdere.

- Det har været en meget lang proces, der har varet op mod to år. Men jeg er glad for, at det i sidste ende blev solgt til nogle seriøse tyske købere, siger Aksel Nørgaard, der ved samme lejlighed fratræder som direktør.

- Det har været planen hele tiden, at jeg skulle stoppe. Nu har jeg siddet for bordenden i så mange år, så dur det ikke, at jeg sidder med på sidelinjen, siger Aksel Nørgaard.

Annonce

Specielle forhold

Til gengæld kan medarbejderne fortsætte på arbejdspladsen i Holstebro.

Er det en god handel, du har lavet?

- Det har været det muliges kunst, men det er godt, at det er faldet på plads. De afsluttende forhandlinger har heller ikke været gjort lettere af, at vi har haft corona, så al forhandling er foregået over net, telefon og mail. Det havde været at foretrække, at vi havde siddet over for hinanden, når det handler om så stor en handel, siger Aksel Nørgaard og uddyber:

- Det er en ingen hemmelighed, at virksomheden står over for nogle store investeringer de kommende år. Det har vi været helt åbne om i forbindelse med salget, siger Aksel Nørgaard, der ikke vil oplyse, hvor længe der er blevet forhandlet med de nye tyske ejere og til hvilken pris, der er blevet handlet.

Han købte Nordvestjysk Galvanisering helt tilbage i 1978. Det seneste regnskab for 2018/2019 viste et overskud på 12 millioner kroner, hvilket var det bedste i flere år.

Salget af virksomheden giver direktør Aksel Nørgaard en del ekstra tid, men han har stadig masser af ting at arbejde med.

Han ejer flere udlejningsejendomme sammen med Bent Moesby i Holstebro. Han er også i besiddelse af skovområder i Skotland, hvor der også er jagt på programmet. For år tilbage købte han også Stubberkloster.

- Jeg skal nok finde på noget at lave. Jeg sætter mig ikke bare hen, siger Aksel Nørgaard, der er lettet over, at salget endelig er faldet på plads, så alle parter kan komme videre.

Men de aktuelle planer om at komme ud at rejse må han vente med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce