Annonce
Holstebro Onsdag

Salmesang, fadervor og amen på Store Torv

"I Østen stiger solen op" bliver sunget på to forskellige melodier ved den lille andagt, der blev holdt på Store Torv i sidste uge. Fotos: Ninna Pirchert
I anledning af Korshærsdagene, hvor der sættes fokus på vilkårene for samfundets sårbare og udsatte grupper, rykkede "kælderandagten" op fra kælderen under Varmestuen i Nygade og ud i den friske luft på torvet.
Annonce

Holstebro: Der er ikke hver dag, man få udleveret en salmebog på sin vej op ad gågaden i Holstebro.

Men det gjorde forbipasserende torsdag formiddag i sidste uge, da der på Store Torv blev holdt andagt.

I sidste uge stod Kirkens Korshær nemlig bag en landsdækkende kampagne, der har fået navnet ”Korshærsdage”, hvor organisationen gennem forskellige tiltag ønskede at sætte fokus på vilkårene for samfundets mest sårbare og udsatte grupper samt øge kendskabet til korshærens arbejde.

Sogne- og korshærspræst Søren Nielsen stod for den korte andagt ude i det fri, og han forklarede den lille gruppe, der havde samlet sig på torvet, at det egentlig var en kælderandagt. Hver torsdag formiddag holdes der nemlig en andagt i Varmestuens kælder på Nygade i Holstebro, og det var altså den andagt, der var rykket op i lyset og ud i det fri.

- Hvad skal vi synge?, spurgte Søren Nielsen, og svaret kom prompte fra en af deltagerne:

"I østen stiger solen op".

Erling, der plejer at spille til varmestuens andagt, havde i torsdags beskyttet sig mod novemberkulde med en strikket hue, mens han sad klar ved tangenterne på det lille orgel, der var stillet op på torvet.

På et bord var der stillet fire tre-armede lysestager med stearinlys i forskellige farver.

- Lysene er meget forskellige, men de kan alle brænde, og sådan er det jo også med os mennesker, fortalte præsten, der dog måtte konstatere, at der var svært at holde liv i lysene, som vinden blev ved med at puste ud.

Efter den korte andagt blev der serveret gratis kaffe med småkager, og ved middagstid blev der budt på varm suppe på torvet.

Salmebøger blev delt ud, og tonerne slået an til en lille, udendørs gudstjeneste midt i den begyndende julehandel i gågaden.
Annonce

36 hjemløse i Holstebro

Korshærsdagene begyndte officielt mandag den 11. november med, at der i København blev tændt 6431 lys - et lys for hver hjemløs i Danmark.

Så mange hjemløse er der nemlig ifølge VIVEs opgørelse fra uge seks i år.

I Holstebro er der ifølge opgørelsen 36 hjemløse.

- Derfor tændte vi sidste mandag 36 fakler på Store Torv, fortæller Esben Lund Esmarch, der er afdelingsleder i Kirkens Korshærs Varmestue i Holstebro.

Ved samme lejlighed blev der også serveret gratis suppe og kaffe.

I fredags inviterede Kirkens Korshær til åbent hus i Varmestuen på Nygade 14 og i Familiearbejdet, der holder til i kælderen på Lægårdvej 5. Her kunne alle interesserede komme ind og se lokalerne og få en snak med medarbejderne samt nogle af de frivillige.

Korshærsdagene sluttede søndag den 17. november med en husstandsindsamling.

En enkelt kunne salmeteksterne udenad, fordi han havde gået i skole, dengang man skulle lære salmevers. Andre måtte have salmebogen til hjælp.
- Vi er alle sendt på en vandring i vores liv. Vi er altid på vej, sagde korshærspræst Søren Nielsen blandt andet under den lille gudstjeneste. Her har præsten dog taget plads blandt "kirkegængerne" og synger med på salmen.
Den lille andagt var ikke omfattet af et rygeforbud, da den foregik under åben himmel.
36 fakler blev i sidste uge tændt på Store Torv i Holstebro - som et symbol på hver af de hjemløse, der i følge en opgørelse findes i Holstebro. Foto: Kirkens Korshær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce