Annonce
Holstebro Onsdag

Sandie flyttede hjem til sine forældre for at kunne føre sin drøm ud i livet

Coronakrisen har spændt ben for en del af salget i den nyetablerede forretning. - Jeg nåede ikke at få det høje salg og en normal indtægt inden nedlukningerne, fortæller 23-årige Sandie Bak Lauridsen. Foto: Morten Stricker
23-årige Sandie Bak Lauridsen er en af de mange iværksættere, der trods coronakrisen etablerede egen virksomhed i Holstebro Kommune i 2020.

Nørre Felding: Hun var egentligt flyttet hjemmefra lige som alle andre unge, der flyver fra reden for at skabe deres eget hjem.

Men Sandie Bak Lauridsen havde en drøm.

En drøm om at få sit eget firma. Hun er vokset op med en far, der er selvstændig, så hun ved godt, at den tilværelse også indebærer hårdt arbejde og mange timer på jobbet.

Men Sandie var inspireret af sin far og opsat på at prøve kræfter med livet som selvstændig. Der var bare lige det der med økonomien. For hende var det ikke bare lige noget, man sprang ud i, når der efter al sandsynlighed ikke var mange penge til løn til sig selv i opstarten.

- Så jeg flyttede hjem til mine forældre igen, fortæller Sandie, der den 13. juni 2020 åbnede børnetøjsbutikken OllieOllie på hjørnet af Skjernvej og Sognstrupvej i Nørre Felding - ikke langt fra familiens hjem på Ahornsvinget.

Hendes far, Henrik Kronborg, driver  Kronborg transport, hvor hendes mor, Pernille, sidder på kontoret og tager sig af papirarbejdet.

Det var tidligt på året, at Sandie havde truffet beslutningen om at springe ud på dybt vand som iværksætter - dengang coronavirus var noget, der hørte til i Kina og ikke havde nogen indflydelse på livet i resten af verden.

Som bekendt kom det til at gå helt anderledes. Og selv om Sandie er glad for sit arbejde, må hun indrømme, at coronakrisen har gjort livet surt som iværksætter.

- Hvis jeg kunne lave det om, havde jeg ventet med at starte virksomhed, konstaterer hun.

Annonce

Farmor skubbede på

Men lad os begynde ved begyndelsen:

Sandie Bak Lauridsen er vokset op i Holstebro, men for syv år siden flyttede familien til Nørre Felding. Efter folkeskolen gik hun på handelsskolen og tog en EUX-uddannelse. Og det lå i kortene, at det med at stå i butik var den vej, hun skulle gå i arbejdslivet.

Efter skoletid har hun blandt andet arbejdet ved en bager og i supermarked, men det var et job som weekendhjælper hos BabySam, der overbeviste hende om, at børnetøjsbranchen var den branche, hun gerne ville være en del af.

Sandie Bak Lauridsen skriver altid et håndskrevet brev og lægger små slikposer i de pakker med børnetøj og udstyr, hun sender ud til kunder, der har bestilt i netbutikken. Foto: Morten Stricker

- Når kunden har børn med, bliver det bare mere personligt. Man kommer tæt på dem, fordi man for eksempel skal hjælpe børnene med at få tøjet af og på, forklarer Sandie, der fik skubbet til at sætte gang i drømmen om at få sin egen butik i en ung alder på en sørgelig baggrund.

- Min farmor og farfar var syge af kræft, og jeg tog plejeorlov for at passe dem. Min farmor sagde til mig, at hun troede på, at jeg kunne klare at have mit eget - og hun var ellers en person, der så begrænsninger, fortæller Sandie.

- Når jeg har en dårlig periode, tænker jeg på, at hun sidder deroppe i sin himmel og holde øje med mig og holder hånden over mig, tilføjer hun.

Børn vil Sandie Bak Lauridsen gerne have - på et tidspunkt, hvor der både er tid og penge til dem. Her er hun - til ære for fotografen - ude og gå en tur med den gamle dukkevogn, der ellers bruges som udstilling i butikken. Foto: Morten Stricker

At butikken med den tilhørende webshop kom til at ligge i Nørre Felding hang sammen med det øje til økonomien, som Sandie altid har.

- Jeg var inde og tjekke priser på at leje lokaler i gågaden i Holstebro. Det billigste, jeg kunne finde, var 40.000 kroner om måneden i ren husleje, og det var bare alt, alt for dyrt, fortæller iværksætteren, der i stedet lejede den tidlige købmands- og brugskunstforretning på hovedgaden i landsbyen, og den placering er hun glad for.

- Her er folk gode til at støtte op om det lokale, lyder hendes erfaring.


Jeg får ofte ros for den kundeservice, jeg giver i butikken, og den kan jeg ikke på samme måde give i webshoppen.

Sandie Bak Lauridsen, iværksætter


Annonce

Savner kunderne

Men hvordan har livet som iværksætter under coronakrisen så været:

- Jeg har heldigvis webshoppen, men det har været hårdt ikke også at have indtægten fra salget i butikken, siger Sandie, der også savner den direkte kontakt med kunderne.

- Jeg får ofte ros for den kundeservice, jeg giver i butikken, og den kan jeg ikke på samme måde give i webshoppen, fortæller Sandie, der har mistet noget af motivationen til at møde op i butikken.

- Det er ikke det samme at være i butikken, som når den er åben for kunder, konstaterer hun.

Fordele og ulemper

Som for så meget andet er der både fordele og ulemper ved livet som iværksætter med eget firma.

For Sandie Bak Lauridsen ser det sådan ud:

Fordele:

Jeg kan altid gøre lige, som jeg har lyst til.

Det er bedre end at være ansat, for jeg kan bare rykke rundt på varerne, når jeg har lyst til det, og tage nye mærker ind uden at spørge andre.

Jeg kan sætte mit eget præg på forretningen.

Ulemper:

Jeg bruger ekstremt meget tid på arbejdet.

Jeg er alene om det hele.

Jeg kan ikke lægge ansvaret over på andre.

Økonomien hænger dog sammen.

- Men det er et spørgsmål om tid - om hvor længe økonomien kan hænge sammen, hvis butikken bliver ved med at have lukket, siger hun og fortæller, at tøjet til forårssæsonen nu vælter ind i butikken sammen med regningerne for indholdet af de store papkasser.

- Det er svært at sige efter et år, om jeg kan få det til at løbe rundt. Jeg vil rigtigt gerne fortsætte, men jeg skal også kunne tjene en løn til mig selv, og jeg vil også gerne ud og bo for mig selv, siger Sandie, der har en kæreste og på et tidspunkt vil hun gerne have børn.

- Når der er tid og penge til at få børn, lyder hendes betingelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Holstebro Onsdag

Tandlæge vender hjem

Annonce