Annonce
Holstebro Onsdag

Sct. Jørgen Kirke i Holstebro - hvor i alverden ligger den?

Sct. Jørgen Kirke i Holstebro er ikke mere corona-lukket, men der er naturligvis ikke gudstjenester på samme måde som før corona endnu. I påsken kan man dog helt uden corona-frygt lytte til gudstjenster fra kirken på P1. Arkivfoto: Bo Amstrup
DR fortæller i pressemeddelelse, at P1 i påsken radiotransmitterer gudstjenester fra Sct. Jørgen Kirke i Holstebro. Men hvor ligger den?

Holstebro: Når DR i en pressemeddelelse skriver, at P1 "hele påsken sender radiogudstjeneste klokken 10.03 fra Sct. Jørgen Kirke i Holstebro", får det formentlig en del holstebroere til at hæve et spørgende øjenbryn.

For hvor ligger den kirke?

DR skriver videre: "Det er en kirke, der har rødder helt tilbage til 1300-tallet. Kirken er opkaldt efter den kristne helgen, Ridder Jørgen, der slog en frygtelig drage ihjel, og dermed frelste kongens datter fra offerdøden".

Faktisk har Danmark nationale public service-selskab ikke uret, selvom navnet vil være ukendt for mange af byens borgere.


Faktisk har Danmark nationale public service-selskab ikke uret, selvom navnet vil være ukendt for mange af byens borgere.


Holstebro Kirke, der ligger midt i byen på den store kirkeplads og skuer over til rådhuset (eller er det omvendt?), har nemlig også navnet Sct. Jørgen Kirke. Det er der bare ikke rigtigt nogen,  der bruger - ud over DR, altså.

Radio-gudstjenester fra Holstebro

Skærtorsdag den 1. april klokken 10.03 på P1: Gudstjeneste på P1 fra Sct. Jørgens Kirke i Holstebro - med Mia Malene Wriedt som prædikant. Vært: Malene Fenger-Grøndahl.

Langfredag den 2. april klokken 10.03 på P1: Gudstjeneste på P1 fra Sct. Jørgens Kirke i Holstebro – med Niels Arne Christensen som prædikant. Vært: Malene Fenger-Grøndahl.

Påskedag den 4. april klokken 10.03 på P1: Gudstjeneste på P1 fra Sct. Jørgens Kirke i Holstebro – med Erik Ladegaard som prædikant. Vært: Lisbeth Melendez.

2. påskedag den 5. april klokken 10.03 på P1: Gudstjeneste på P1 fra Sct. Jørgens Kirke i Holstebro – med Anette Ejsing som prædikant. Vært: Lisbeth Melendez.

Den første kirke i Holstebro omtales i 1340 og lå samme sted som den nuværende kirke. I 1450 blev den gamle Maria kirke bygget, men i 1905 blev det vedtaget at rive den ned. 1906 til 1907 byggedes den nuværende kirke, Sct. Jørgen Kirke, på den gamle kirkes plads.

Og det er så den, vi kender som Holstebro Kirke i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Annonce