Annonce
Holstebro Onsdag

Signe fylder 80 i en coronatid: Vi skal fejre det, vi kan, mens vi kan

Signe Holm fylder 80 år den 30. april. Hun har inviteret 96 gæster til sin fødselsdagsfest, der dog bliver i en corona-sikker udgave. Foto: Morten Stricker
Signe Holm, der gennem 37 år har arbejdet for at hjælpe børn i den tredje verden, inviterer 96 deltagere til fødselsdagsfest, men det bliver sammen - hver for sig.

Holstebro: - Det er slet ikke mig, der skal fejres. Vi fejrer taknemmeligheden over alle de gode timer, vi har haft med familie og venner - og glæden over fællesskabet i Holstebro Arbejdsgruppe, hvor vi arbejder sammen om at hjælpe hjemløse piger og give mikrolån til kvinder i Indien.

Det fortæller Signe Holm, der gennem 37 år har arbejdet for at hjælpe børn i den tredje verden.

Den 30. april fylder hun 80 år.

Annonce

- Vi mener og har altid ment, at vi skal fejre det, vi kan, mens vi kan, siger Signe Holm om sin og sin mands, Ryan Holms, livsindstilling.

Hvis ikke der havde været et forsamlingsforbud, ville ægteparret have inviteret familie, venner og alle med tilknytning til Holstebro Arbejdsgruppe til fest.

Men de planer har coronaen spændt ben for.

- Coronaen skal dog ikke forhindre os i at være sammen med andre, så Ryan og jeg har lagt hovederne i blød, og vi inviterer derfor til "Vi spiser sammen - hver for sig", fortæller Signe Holm.


Vi mener og har altid ment, at vi skal fejre det, vi kan, mens vi kan.

Signe Holm


Til festen, der foregår onsdag den 28. april, er 96 gæster inviteret til hyggeligt samvær.

Arrangementet foregår på den måde, at maden er takeaway fra Kvickly.

De inviterede kan vælge mellem en tapas-anretning til to personer eller en kagemenu, som gæsterne kan hygge sig med i deres egen, lille boble på fem personer.

- En betingelse for at være med er, at I ikke giver mig gaver, blomster, vin eller chokolade.

Vi vil blive glade for et foto af jer, når I har sat jer til bords, lyder det i invitationen fra ægteparret, der efter et års isolation til den tid har fået de to vaccinationer, og derfor nu kan se lys forude.

Mere om arbejdsgruppen

Holstebro Arbejdsgruppe blev stiftet i 1984.

Gruppen består af cirka 20 modne kvinder, der alle arbejder frivilligt og ulønnet.

Holstebro Arbejdsgruppe har i årenes løb støttet gadebørn i Bangladesh, mentalt handicappede børn i Thailand, døvekostskole i Sri Lanka, HIV-smittede piger i Indien, og har derudover haft og har formidlet fadderskabsbørn i Indien og Sri Lanka.

Flere af projekterne blev overtaget af Danida.

De seneste år har Holstebro Arbejdsgruppe betalt for 60 børn i Indien og Sri Lanka, og nogle af dem har ved Holstebro Arbejdsgruppes hjælp fået en uddannelse som lærer, sygeplejerske eller ingeniør, og der er sat penge af til de børn, der endnu ikke har afsluttet 12. klasse.

Siden 2019 har Holstebro Arbejdsgruppe været en selvstændig forening under navnet ”Foreningen Holstebro Arbejdsgruppe”.

Donationer sikrer projekter

Holstebro Arbejdsgruppe tjener penge til sine projekter ved flere gange om året at arrangere salg og lotteri i Kvickly Holstebro og i herningCentret. Hver sommer har gruppen også en salgs- og informationsbod ved Kulturperlens koncerter i Lystanlægget i Holstebro.

Men det seneste års tid har gruppens arbejde ligget stille, og de cirka 20 medlemmer af arbejdsgruppen har på grund af Covid-19 heller ikke haft mulighed for at besøge sine cirka 100 sponsorer i Holstebro.

- Vi var heldige at nå at holde et salg i marts, inden landet lukkede ned, siger Signe Holm og tilføjer:

- Vi har fået nogle flotte donationer, så vi har kunnet betale til vore projekter.

Det er lykkes for arbejdsgruppen at få samlet de 40.000 kroner ind, som det hvert år koster at  drive børnehuset "Pudhu Punal - Holstebro Denmark” - et hus i Indien, der nu fungerer som et  nyt hjem for  25 hjemløse piger.

- Alle i børnelandsbyen, hvor "vores" pigers hus er, er med i samværet i slutningen af april. De får et specielt godt måltid mad med kage og drikkevarer, fortæller Signe

Det var i 2014, at børnehjemmet for de hjemløse piger i Indien blev oprettet, og det er Holstebro Arbejdsgruppe, der betaler alle udgifter til driften.

Annonce

Skolelærer og mor

Arbejdsgruppens andet projekt er at formidle mikrolån til kvinder i Indien. Foreløbig har 192 kvinder nydt godt af hjælpen fra Holstebro. Det projekt er det også lykkes at skaffe penge til trods coronanedlukningen.

Under pandemien har Holstebro-gruppen uddelt hjælpepakker til 190 fattige familier i Indien.

- Når man ser, hvor godt pigerne har fået det af at flytte ind i huset, kan man slet ikke lade være med at støtte arbejdet, siger Signe Holm, der selv har været i Indien - blandt andet til indvielsen af huset.

Signe Holm har i sit arbejdsliv været lærer i 38 år først på Danmarksgades Skole og senere på Rolf Krake Skolen.

- Det hele begyndte for 37 år siden med gadebørn i Bangladesh, Døvekostskole i Sri Lanka og handicappede børn i Thailand, dengang da mine egne børn ikke havde så meget brug for mig mere, og jeg derfor tænkte, at jeg kunne hjælpe andre børn ude i verden, fortæller Signe Holm, der glæder sig over det liv, hun har fået lov til at leve.

- Det er et helt fantastisk liv, jeg har haft, konstaterer 80 års fødselaren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce