Annonce
Holstebro Onsdag

Skoleelever regner den ud i håndboldarenaen

Kay Smits fra TTH Holstebro styrketræner med elever fra Rolf Krake Skolen mellem matematikopgaverne. Pressebillede
TTH Holstebro inviterer skoler på besøg med et program, der indeholder regneopgaver, økonomi, styrketræning, håndbold og møde med ligaspillere.
Annonce

Holstebro: Hvor stort et areal fylder målfelterne på en håndboldbane? Hvor mange procent af banen udgør de?

Det har 8. C på Rolf Krake Skolen i Holstebro nu regnet ud. De har en hel dag besøgt Gråkjær Arena i Holstebro og blandt andet løst en masse matematikopgaver.

Det er ligaklubben TTH Holstebro, der inviterer skoler på besøg. Den tidligere mangeårige matematiklærer og skoleleder Agner Lund står for arrangementet. Han er frivillig i klubben og blandt andet speaker til ligakampe. Eleverne møder også flere ligaspillere. 64-årige Agner Lund har udarbejdet et helt sæt matematikopgaver til eleverne. Sværhedsgraden svarer til afgangsprøven i 9. klasse. Han har foreløbig i denne sæson haft besøg af fem klasser. Besøgene begyndte sidste år, og også klasser fra Tvis, Vemb, Skave og Struer har været i arenaen.

- Der faktisk mange muligheder for at opstille matematikopgaver i en håndboldarena. Eleverne måler skudhastigheder, og de ser på statistik om spillerne, fortæller Agner Lund i en pressemeddelelse.

Annonce

Reklamestunt?

Hver elev får fire billetter med hjem til den næste ligakamp. Men det bekymrer ikke klasselærer Karina Haugaard fra Rolf Krake Skolen.

- Programmet er seriøst og ikke noget reklamestunt for klubben. Jeg bliver tit spurgt af eleverne, hvad de skal bruge matematik til. Derfor er det godt, at de kommer ud af klasseværelset og ud i virkeligheden for at anvende for eksempel geometri, siger Karina Haugaard.

Ligaspiller Søren Tau nyder samværet med klassen. Det er en god afveksling for ham i en hverdag fyldt af træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jazztrio spiller i Subhuset

Annonce