Annonce
Holstebro Onsdag

Skolelederen: Kost er en af de vigtige byggesten i fundamentet

Skoleleder Martin Faurholt glæder sig over, at børnene på hans skole generelt har rigtig gode madpakker med. Foto: Anne Krøjgaard
Og ifølge skoleleder har børnene generelt gode madpakker med.
Annonce

Borbjerg: Juleferien er slut, og det betyder for mange børnefamilier et goddag til de daglige madpakker. En undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser, at der hver uge bliver smurt over 11 millioner madpakker i de danske husstande, og at en gennemsnitlig husstand med børn smører ti madpakker om ugen.

På Borbjerg Skole oplever skoleleder Martin Faurholt, at eleverne generelt har gode madpakker med, og at forældrene forholder sig til, at deres børn får mad med en god ernæringsværdi.

- Det er dejligt, for kosten er altafgørende for, at børnene har den rette benzin i kroppen. Vi kan sagtens mærke, at der eksempelvis er færre konflikter og bedre indlæring, når eleverne har fået noget godt og sundt at spise, siger han og forklarer, at skolen ser det som sin pligt at blande sig, hvis en elev generelt har en mangelfuld madpakke.

Annonce

Både kost og søvn

- Vi vil gerne hjælpe med at løfte problemet, og jeg synes, at både vores personale og forældrene er gode til at indgå i en konstruktiv dialog. I bund og grund handler det jo også bare om, at vi gerne vil skabe det bedst mulige fundament, så eleven kan klare skolen bedst muligt. Og der er kost og søvn altså nogle af de vigtigste byggesten, siger han.

Borbjerg Skole har indført to alternativer eller supplementer til madpakken: Caféen, hvor børnene kan bestille rigtig mad, eksempelvis boller i karry, frikadeller, kylling, tarteletter og burger. Og Bixen, som er skolens egen madbod, hvor eleverne kan købe blandt andet pizzasnegle og boller. Desuden har skolen en frugtordning, som eleverne kan tilmelde sig og få udskåret frugt og grønt hver dag. Både elevrådet, forældre, bestyrelsen og en gruppe frivillige, typisk pensionister, er involveret for at optimere madordningerne.

- Det fungerer godt, og det er faktisk meget populært som madpakke eller supplement til den. Vi har nogle gode drøftelser om kost i bestyrelsen og har en holdning til det generelt. Og jeg synes faktisk, at eleverne her på skolen generelt set spiser en fornuftig frokost, siger Martin Faurholt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce