Annonce
Holstebro Onsdag

Skoler får en ekstra pose penge til undervisning og trivsel

Kommunernes andel i aftalen er på godt 16,5 millioner kroner, og pengene skal dels bruges til at styrke elevernes trivsel og dels til at give et fagligt løft. Tilskuddet skal være brugt inden udgangen af juli. Foto: Holstebro Kommune
Holstebro Kommune modtager godt 1,6 millioner kroner fra staten til at styrke elevernes trivsel og til et fagligt løft for især 9. klasse.

Holstebro: Efter et år med corona-restriktioner og nødundervisning kan eleverne nu se frem til ekstraundervisning, to-lærerordninger, turboforløb eller andre lokale indsatser på skolerne.

Holstebro Kommune modtager nemlig 1.655.000 kroner fra staten. Pengene skal bruges til at  styrke elevernes trivsel og til et fagligt løft.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Det er især afgangseleverne, som får glæde af slutspurten frem mod sommer, men skoler uden overbygning får også et tilskud til det faglige niveau.

Godt en million kroner fordeles på folkeskolerne efter elevtallet på 9. årgang. Skoler uden overbygning får dog også et mindre tilskud.

643.000 kroner går til at styrke trivslen hos eleverne på forskellige måder. De indsatser, der skal understøtte trivslen, forankres hos Videncentret (PPR), ungdomsskolen og den opsøgende indsats ved SSP.

Der er også penge til skolernes elevråd.


Et år med corona sætter spor, og det faglige udbytte og trivslen har været sat på prøve under nedlukningerne. Derfor er det positivt, at vi nu kan styrke undervisningen og fællesskabet med ekstra indsatser.

Torben Gudiksen (Rad.), udvalgsformand


- Skoleeleverne har i 2020 og 2021 været gennem skiftende restriktioner, fjernundervisning og andre ændringer i den velkendte skolegang, og er det stadig. Et år med corona sætter spor, og det faglige udbytte og trivslen har været sat på prøve under nedlukningerne. Derfor er det positivt, at vi nu kan styrke undervisningen og fællesskabet med ekstra indsatser, siger Torben Gudiksen (Rad.), der er formand for børne- og familieudvalget.

Mere om tilskuddet

Fordeling af pengene, som lægges oven i de kommunale budgetter, blev behandlet på børne- og familieudvalgets møde den 15. april.

Tilskuddet fordeles således:

Fagligt løft: 1.012.293 kroner.

Indsatser i Videncentret: 442.752 kroner.

Indsatser i regi af klubber: 150.938 kroner.

Penge til elevrådene: 49.306 kroner.

Tilskuddet til Videncentret i regi af PPR skal både gå til elever i mistrivsel eller i risiko for mistrivsel samt til forebyggende og motiverende indsatser for børn og unge.

Folketingets partier indgik i februar en aftale til 600 millioner kroner om håndtering af de faglige udfordringer og andre indsatser for at styrke trivslen hos elever og kursister i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser frem mod sommeren 2021.

Aftaleparterne ønsker at følge tilskuddene tæt. Af den grund er der fastsat ekstra bestemmelser om udmøntning, frist for hvornår penge anvendes samt rapportering af den lokale fordeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce