Annonce
Holstebro Onsdag

Sognepræster fra Holstebro fører an på speciel rejse til passionsspil i Oberammergau

En scene fra passionsspillet: Jeus for Pilatus. Copyright: PassionPlayOberammergau2020
Annonce

Holstebro: I 2020 opfører indbyggerne i den lille, sydtyske by, Oberammergau passionsspillet for 42. gang siden 1634. Passionsspillet er en stor folkelig, kulturel og åndelig oplevelse, som viser begivenhederne fra palmesøndag til påskemorgen - og bliver kun opført hvert tiende år.

Med opsamlingsstart i Holstebro arrangerer Felix Rejser en rejse til spillene kombineret med en tur til kendte steder i Tyskland knyttet til Martin Luther. rejsen foregår i dagene fra den 9. til den 17. juni 2020. Rejseledere bliver sognepræsterne ved Holstebro Kirke, Erik Ladegaard og Niels Arne Christensen.

Spillene i Oberammergau går mere end 350 år tilbage. I 1633 blev byen ramt af pest. Samme år aflagde byens ledende mænd et løfte til Gud om, at de jævnligt ville opføre et passionsspil, hvis de blev befriet fra pesten. Fra dette øjeblik fortælles det, at der ikke døde flere af pest i byen - og siden har byen opført passionsspillene hvert tiende år.

I Luther-byerne guider danske professor dr.theol. Martin Schwartz Lausten, som er en af verdens førende Luther-forskere.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce