Annonce
Holstebro Onsdag

Spænding og romantik til de mørke november-aftener

Forsiden til Sarah Jios nyeste bog på dansk.
Vind amerikanske Saraj Jio's bog "Brombærvinter", som handler om kvindeskæbner under pludseligt opståede snestorme i Seattle i 1933 og 2010.
Annonce

Roman: "Brombærvinter" hedder den amerikanske succesforfatter Sarah Jio's nyeste bog på dansk.

Det er den tredje, der er blevet oversat til dansk, og det er den tredje af hendes nu i alt ni romaner, som alle er fyldt med spænding og romantik. Det kan man mene om, hvad man vil. Nogle vil nok synes, at der er for mange flødeskums-kalorier og lidt brændstof til hjernen i bøgerne.

Men jeg elsker dem.

Det er den type bog, man sætter sig med i sofaen en efterårs eller vinteraften - med kaffe og chokolade inden for rækkevidde - og så bare lader sig synke ned i total virkelighedsflugt til et sted, hvor det meste ender godt. Der er lørdagsslik for læseheste med hang til romantiske dramaer.

Annonce

Fortid og nutid

Sarah Jio, der har arbejdet som journalist for blandt andet Glamour og USA Today, skriver godt og flydende. Og i de bøger, jeg har læst indtil nu, fletter hun begivenheder, der er sket for mange år siden, sammen med begivenheder i nutiden.

"Brombærvinter" er ingen undtagelse.

En brombærvinter er et amerikansk/engelsk udtryk for en pludselig opstået periode med stærk kulde i det sene forår, hvor brombærbuskene blomstrer.

Vi begynder i Seattle i 1933. En forårsaften kysser den fattige alenemor Vera Ray sin tre-årige søn godnat og tager på arbejde på hotellet, hvor hun har nattevagt. I løbet af natten begynder det at blæse op til snestorm, selvom det er maj måned. Da Vera endelig kommer hjem, er den lille Daniel forsvundet fra sin seng. Ude på gaden finder hun Daniels yndlingsbamse, men alle andre spor er dækket af sne.


En brombærvinter er et amerikansk/engelsk udtryk for en pludselig opstået periode med stærk kulde i det sene forår, hvor brombærbuskene blomstrer.


Så skifter vi til samme by - Seattle i staten Washington på den amerikanske vestkyst - men nu i 2010. Det er maj, og pludselig raser en snestorm som den i 1933 over byen. Journalisten Claire Aldrigde, der har problemer i sit ægteskab efter at have mistet sit ufødte barn i en ulykke, får til opgave skrive en historie om 1933-snestormen. Hendes researcher falder over den gamle forsvindingssag, og Claire bliver nærmest besat af at finde ud af, hvad der skete med Daniel.

Annonce

Velskrevet underholdning

Herefter skifter bogen mellem fortællingen i fortiden - hvad der egentlig skete - og fortællingen i nutiden, hvor Claire optrævler den gamle historie. Og som i alle Sarah Jios bøger, viser det sig, at der er en forbindelse med mellem fortid og nutid.

Jeg kunne bedst lide historien fra 1933, selvom det var den mest dramatiske og mindst "hyggelige". Hovedpersonen, Vera Ray, er på alle måder en person, man ønsker, det skal gå godt for, mens nutidens Claire er sværere at holde af, i hvert fald i begyndelsen.

Vind bogen

Tre læsere kan vinde "Brombærvinter" af Sarah Jio.

Man skal blot sende en mail med svaret på spørgsmålet nedenfor (samt naturligvis navn og adresse) til onsdag@bergske.dk senest fredag den 23. oktober klokken 12. Så er man med i lodtrækningen.

Vinderne får tilsendt bogen direkte fra Gads Forlag.

Spørgsmål: I hvilken amerikansk by foregår "Brombærvinter"?

Jeg var rasende godt underholdt undervejs. Hvis man ikke kræver af en bog, at den skal gøre én meget klogere på verden, men bare søger velskrevet underholdning og hygge, kan "Brombærvinter" varmt anbefales.

Tre læsere af Holstebro Onsdag kan vinde bogen til at forsøde kedelige november-aftener med ved at deltage i konkurrencen.

Sarah Jio/Brombærvinter, 376 sider, Gads Forlag, Forlagets pris: 249,95 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce