Annonce
Holstebro Onsdag

Største investering nogensinde har tjent sig selv ind, inden den overhovedet kommer til byen

Selvom Musikteatret Holstebro fik lov til at opføre Mamma Mia, så kommer der alligevel delegationer fra England og Sverige for at tjekke musicalens kvalitet. Pressefoto: Bjarne Stæhr
- Det er det største og det bedste, der har ramt Holstebro, mener musikteater-direktør om stor satsning med Mamma Mia, der ser ud til at betale sig.
Annonce

Holstebro: Mamma Mia kan man både sige til forestillingen og det beløb, som Musikteatret Holstebro har investeret for at få musicalen vakt til live i Danmark.

- Det er vores største investering nogensinde, konkluderer direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen

20 millioner kroner hedder tallet. Musikteatret har købt 51 forestillinger rundt omkring i Jylland, som det har solgt videre.

- Den har solgt godt alle steder, og en stor publikumssucces er jo altid dejlig, når man sidder i min stol, men personligt er jeg faktisk en smule mundlam over det, jeg har set på scenen, siger Anders Jørgensen og tilføjer:

- Jeg har efterhånden set mange musicals og kan på den vis være "svær at imponere", men Mamma Mia var en fantastisk forestilling. Det bliver det største og bedste, der har ramt Holstebro.

Mamma Mia opføres i Tivoli indtil den 22. marts, hvorefter Jyllands-turnéen indledes i Holstebro den 27. marts.

Det mener anmelderne

"Mamma Mia!", der den 27. marts - 4. april kommer til Holstebro, spiller i øjeblikket i Tivoli i København. Her er et udpluk af anmeldernes overskrifter og karakterer...

BT: Ukendte stjerner reddede middelmådig 'Mamma Mia!' (3 ud af 6 stjerner)

Ekstra Bladet: Annette Heick er langt bedre end Meryl Streep (5 ud af 6 stjerner)

Jyllands-Posten: ”Mamma Mia!” bæres af de voksne og erfarne solister (4 ud af 6 stjerner)

Politiken: ’Mamma Mia’ i Tivoli fejler på næsten alle tænkelige parametre (2 ud af 6 stjerner)

Annonce

Naturstridigt besøg

Det var Musikteatret Holstebro, der forrige år tog kontakt til de svenske rettighedshavere om muligheden for at lave Mamma Mia på dansk. Det var nødvendigt at lægge et stort tilbud for at få handlen hjem - og det lykkedes.

- Får vi solgt alle billetter, så går vi cirka i et lille nul. Dér, hvor vi skal tjene vores penge, er på den mad og de drikkevarer, vi sælger. Forestillingen er jo en fest, så vi skal nok få solgt noget. Jeg er i hvert fald sikker på, at humøret er i top, og at man ikke har lyst til gå hjem i seng, når showet er ovre, forsikrer Anders Jørgensen.

Til de otte forestillinger i Holstebro er der i øjeblikket solgt omkring 7000 ud af 9600 ledige billetter.

Direktøren kalder det "naturstridigt", at byen kan få besøg af så stor en produktion. Der kommer fire sættevogne med kulisser og kostumer, tre busser med cast-medlemmer og 25 teknikere, og hver dag kræves der 66 hotelværelser til at huse de medvirkende.

- Abba-sangene er på dansk, hvortil nogle måske vil sige: "Nu stopper I". Men det underbygger kun hele historien, så den hænger sammen. Og så var Meryl Streep Mamma Mia-filmene, men jeg giver Ekstra Bladet ret i, når de skriver, at Annette Heick overstråler hende, lyder Anders Jørgensens vurdering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce