Annonce
Holstebro Onsdag

Støttekoncert til fordel for julehjælp har store ambitioner

Et glimt fra sidste års støttekoncert i Holstebro Kirke. I år er julekoncerten programsat til søndag den 6. december klokken 19 samme sted. Privatfoto
Sidste år indtjente julekoncerten 66.500 kroner til Kirkens Korshærs julehjælp i Holstebro. Ambitionen er mindst at hente lige så mange penge hjem i år - på trods af coronaen.

Holstebro: 66.500 kroner.

Så mange penge lykkedes det sidste år for en støttekoncert at tjene ind til Kirkens Korshærs julehjælp i Holstebro. Pengene blev delt ud til 90 sårbare familier eller enkeltpersoner, der fik en økonomisk håndsrækning til julen.

- Det var et flot beløb, og det kunne lade sig gøre takket være en stærk lokal opbakning, siger Kurt Josefsen, der er idémanden og initiativtager til støttekoncerten.

Planen er at gentage succesen og arrangere endnu en julekoncert i år.

- Målet er, at vi kommer op på minimum samme beløb som sidste år, siger initiativtageren, der dog er helt bevidst om, at coronaen vil gøre sit for at spænde ben for den ambition.

- Og det er jo paradoksalt, for netop på grund af corona-situationen er der jo endnu flere, der får brug for julehjælp i år, tilføjer 49-årige Kurt Josefsen, der bor i Holstebro og arbejder som projektleder inden for byggebranchen.

Bruger byens talenter

Støttekoncerten er planlagt til at løbe af stablen søndag den 6. december klokken 19 i Holstebro Kirke. Coronarestriktionerne tillader ifølge Kurt Josefsen op til 500 koncertgængere i kirken til et siddende arrangement.

- Sidste år kom der lige under 200 til koncerten, og vi forventer bestemt ikke flere i år, fordi nogle er bange for at gå ud på grund af coronaen, men på den anden side er folk jo ved at få nok af at sidde derhjemme, og mange trænger til at komme ud og nyde musik sammen med andre, tilføjer han.

- Vi håber, at koncerten kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed med deltagelse af nogle af de mange talenter, vi har i byen, siger Kurt Josefsen, der samarbejder med Dansk Talentakademi, Holstebro Musikskole og balletskolen.

Hver uddannelsesinstitution sender to udvalgte solister til koncerten, der forventes at vare en times tid.

Arrangøren håber også, at det - lige som sidste år - lykkes at få Sigmund fra X-Factor til at komme og optræde ved arrangementet.

- I år vil vi tage en entré på omkring 50 kroner, der går ubeskåret til julehjælpen, siger Kurt Josefsen, der har været rundt og skaffe sponsorater til støtte-arrangementet.

- Vi er allerede nu oppe på mere end 30.000 kroner, fortæller han.

Annonce

På rette spor

Kurt Josefsen, der får hjælp til at arrangere koncerten af andre frivillige, fik interesse for at hjælpe udsatte, dengang han arbejdede som selvstændig og fik tilbudt at få en fra Skovvang i arbejdsprøvning.

- Han kom på rette spor, og i dag er han familiefar, fortæller Kurt, der begyndte at tage aftenvagter på forsorgshjemmet.


Der er jo tusinde forskellige ting, der gør, at folk ender i ulykkelige situationer, og jeg synes, det er super-interessant at høre nogle af de historier.

Kurt Josefsen, initiativtager til støttekoncert


- Der er jo tusinde forskellige ting, der gør, at folk ender i ulykkelige situationer, og jeg synes, det er super-interessant at høre nogle af de historier, forklarer Kurt, der fik interesse for hjælpe med at samle penge ind til Kirkens Korshærs Julehjælp, da han på et tidspunkt læste om indsamlingen.

- Har man evnerne, er man jo også forpligtet til at gøre noget, mener initiativtageren til støttekoncerten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce