Annonce
Holstebro Onsdag

Staby-borgere inviteres til kreativ workshop

- Staby er udvalgt som et pilotprojekt. Vi vil derfor inddrage borgere, foreninger og erhvervsliv fra Staby i projektet, og på den måde sikre, at det der bliver lavet, er udformet i samarbejde med dem, det påvirker i hverdagen, siger projektleder Niels Sparvath. Han vi gerne senest mandag have tilmeldinger til den kreative workshop. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce

Staby:- Kom og være med til at gøre Staby til et endnu bedre sted at bo og leve.

Sådan lyder invitationen til lokale borgere, der onsdag den 15. januar inviteres til en kreativ workshop i Staby Sognegård.

- Staby skal klimasikres og samtidig have et løft, så byen bliver mere attraktiv at bo, arbejde og gå i skole i. Det skal ske, når landsbyen skal kloaksepares i 2021, så regnvand og spildevand ledes væk i to forskellige rør. I dag er vandet blandet sammen i et fælles rør, fortæller projektleder Niels Sparvath fra Holstebro Kommune.

Vestforsyning har ansvaret for selve kloaksepareringen. Holstebro Kommune og Vestforsyning har indgået et partnerskab for at styrke samskabelsen mellem forsyningen, kommunen og byens borgere.

- Staby er udvalgt som et pilotprojekt. Vi vil derfor inddrage borgere, foreninger og erhvervsliv fra Staby i projektet, og på den måde sikre, at det der bliver lavet, er udformet i samarbejde med dem, det påvirker i hverdagen. Det betyder, at erfaringerne fra Staby skal kunne bruges, når der skal kloaksepareres i andre landsbyer i kommunen, oplyser Niels Sparvath. Aktiv Staby er en meget vigtig samarbejdspartner i projektet. Endvidere er konsulentfirmaet Primusmotor tilknyttet projektet, og skal hjælpe med at få borgernes gode input bragt i spil. Som optakt blev en række borgere interviewet i løbet af december.

Efter workshoppen udarbejdes et idékatalog og en projektmappe, der skal bruges om grundlag for at søge om penge hos relevante fonde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jagten på kalken

Holstebro Onsdag

Idrætsrådet holder årsmøde

Annonce