Annonce
Holstebro Onsdag

Stampe er inspireret af Jorn og Munck

Lars Stampe har malet hele sit liv og inspireres især af kunstnerne Jorn og Munck. Pressefoto
Annonce

Borbjerg: Lars Stampe, 63, byrådsmedlem i Holstebro, pædagog, leder med meget mere, er ny udstiller i Kirkehuset i Borbjerg, hvor man kan se hans malerier fra slutningen af juli og frem til 1. november.

Det oplyser kirken i en pressemeddelelse.

Lars Stampe fik interessen for at tegne og male allerede som barn, hvor han boede nabo til kunstneren Paul M. Cederdoff. Lars Stampe oplevede Paul Cederdoff som en meget interesant og spændende mand.

Senere fik han kontakt til kunstneren Henry Bailum og kom på malekursus i AOF.

- Jeg var voldsomt fascineret af Henry Bailum, når han stod med sit staffeli, sine pensler og maling ved Vandkraftsøen og nærmest tryllede fantastiske malerier frem på det hvide lærred. Det var meget spændende og gav mig blod på tanden til at arbejde videre med at male. Her var noget, jeg kunne, siger Lars Stampe, der er meget inspireret af Jorn og Munck i sine abstrakte malerier. Mange af værkerne har også et religiøst præg ud fra tro, håb og kærlighed.

Lars Stampe arbejdet bedst med sine malerier om aftenen og natten, hvor han har ro.

- Jeg har en ide, når jeg begynder på et maleri. Men slutresultatet bliver næsten aldrig det samme, siger Lars Stampe, der har udstillet rundt om i landet.

Der holdes fernisering på udstillingen efter højmessen i Borbjerg Kirke søndag den 26. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce