Annonce
Holstebro Onsdag

Stiven og hans ansatte gør byggeprojekter mere forståelige

Modelhuset drives af Stiven Schmidt Fra Nupark i Holstebro. Virksomheden udarbejder 3D-modeller af kommende bygninger og kreerer 3D-laserscanninger af gamle bygninger. Foto: Casper Frost
Højteknologi og gammelt håndværk mødes, når Modelhuset scanner gamle bygninger og giver forældede plantegninger nyt liv i 3D. Samtidig udarbejder firmaet fysiske 3D-modeller, så folk bedre kan forestille sig, hvordan byggeprojekter kommer til at se ud.

Holstebro:  Der kan umiddelbart være langt fra bevaringsværdige huse som for eksempel Ny Carlsberg Glyptoteket i København til byggeri af nye parcelhuse, en børnehave eller et nyt sygehus. Men for virksomheden Modelhuset fra Holstebro er det bare nogle af de opgaver, firmaet arbejder med.

Det fortæller Modelhuset i en pressemeddelelse.

Bag Modelhuset, der har til huse i Nupark i Holstebro, står Stiven Schmidt fra Holstebro. Han etablerede virksomheden sammen med en partner i 2016 men har drevet den alene siden 2019. Det vil sige, helt alene er han ikke, for virksomheden har 12 til 14 ansatte på lønningslisten som underleverandører eller på freelancebasis.

Annonce

Arbejdsopgaverne i Modelhuset er blandt andet at udarbejde 3D-laserscanninger af bevaringsværdige bygninger. Virksomheden konstruerer også fysiske modeller af byggeprojekter, der er på tegnebrættet.

På den måde kan arkitekter, kommuner, bygherrer og andre helt konkret vise en model frem af det projekt, der er på trapperne. På den måde kan potentielle købere eller brugere lettere  forestille sig, hvordan det kommer til at se ud, når byggeriet går fra projekt til virkelighed.

Arkitektens tegninger puttes ind i Modelhusets dataprogram, og herefter kan der udarbejdes  en 3D-model ud fra tegningerne. Modellerne fabrikeres typisk i træ eller plastic.

Svært at forstå tegninger

Idéen til at etablere Modelhuset havde spiret længe. Stiven Schmidt har tidligere været ansat i et køkkenfirma. Her stod visualiseringer højt på kundernes ønskeliste, og det satte gang i tankerne hos ham.


Det var tydeligt at se, at mange har svært ved at forestille sig, hvordan noget kommer til at se ud - bare ved at kigge på tegninger.

Stiven Schmidt, indehaver af Modelhuset.


For hvis kunder havde behov for at få en 3D-visualisering af noget så enkelt som et garderobeskab, måtte der da også være et marked for visualiseringer af bygninger og andet, tænkte han.

- Det var tydeligt at se, at mange har svært ved at forestille sig, hvordan noget kommer til at se ud - bare ved at kigge på tegninger, forklarer Stiven Schmidt.

Annonce

Helt styr på tegningerne

I begyndelsen fokuserede Modelhuset på 3D-modeller af kommende bygninger. Siden kom scanningsdelen med. Modelhuset har i den seneste tid scannet Ny Carlsberg Glyptoteket. Virksomheden har også scannet en 10.000 kvadratmeter stor industriejendom på Frederiksberg for byggeselskabet Mogens de Linde.

-  Typisk er tegningerne på sådan nogle gamle bygninger forældede. Der er blevet bygget om, og vægge er flyttet i tidens løb. Med en 3D-laserscanning får man fuldstændig styr på tegningerne, fortæller Stiven Schmidt.

3D-modellerne gør det nemmere for potentielle købere eller brugere at forholde sig til, hvordan byggeprojekter rent faktisk kommer til at se ud i virkeligheden. Foto: Casper Frost

En 3D-laserscanning fungerer på den måde, at der bliver skudt millioner af punkter ud i bygningernes rum. Alle prikkerne har et koordinat, og det gør, at alt bliver målbart. Resultatet bliver en 3D-tegning, hvor der er 100 procent styr på dimensionerne. Samtidig har man et præcist overblik over, hvor der er hulrum og rørlægning.

Annonce

Modeller øger præsalg

Et andet område, hvor Modelhuset oplever efterspørgsel, er i forhold til præsalg af projektejendomme. Her kreerer Modelhuset blandt andet 3D-modeller af boligudviklingsselskabers planlagte bygninger.

- På den måde kan interesserede købere helt konkret se, hvordan huset kommer til at se ud. Det er en naturtro kopi af det planlagte hus - bare i mindre målestok, siger Stiven Schmidt.

Han modtager ofte positive tilbagemeldinger fra kunder, der blandt andet tæller et større boligudviklingsselskab.

- De siger, at deres præsalg er eksploderet, efter at de er begyndt at kunne vise fysiske modeller frem i stedet for bare tegninger. Det gør det nemmere for kunderne at forholde sig til projektet, og de har faktisk besluttet, at der fremover skal udarbejdes modeller på alle deres projekter, fortæller Stiven Schmidt.

Ud over 3D-modeller af kommende bygninger og 3D-laserscanninger af eksisterende bygninger tilbyder Modelhuset også ydelser inden for virtual reality. Her kan man - med eller uden briller - i det digitale univers få indtryk af sit kommende hjem, det nye rådhus, eller hvad det nu ellers kan være.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nostalgifestivalen aflyses: - Det er fandeme ikke en sjov situation

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Holstebro Onsdag

Forskere og eksperter besøger Skærum Mølle

Holstebro Onsdag

En have, der kan inspirere børnefamilier og bedsteforældre

Holstebro Onsdag

Hitmageren fra Gibraltar kommer alligevel til byen

Holstebro Onsdag

Kristinas 15 år gamle drøm gik i opfyldelse efter en budkrig

Holstebro Onsdag

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Holstebro Onsdag

I Anoucks parcelhushave kan alle blomsterne spises

Holstebro Onsdag

Du er selv en dyr pige

Holstebro Onsdag

Dag 10 efter mystisk kro-brand: Flere borgere har henvendt sig til politiet med tip

Holstebro Onsdag

Det skal i fremtiden være slut med vandkaos i byen

Holstebro Onsdag

Hold fri, når du holder ferie

Holstebro Onsdag

Helena og Trine skal gøre Holstebro stolte ved OL

Holstebro Onsdag

Stor interesse for den nye festival på Restaurant JA

Holstebro Onsdag

Denne gang skal anlægget fyldes med tilskuere

Holstebro Onsdag

Her foregår genoptræningen på golfbanen

Holstebro Onsdag

Grænsehandel: Så meget skal du spare, før turen er tjent hjem

Holstebro Onsdag

Mandens forklarings-gen

Holstebro Onsdag

Hjemme hos fitnessinstruktøren serveres der både asiatiske retter og mormormad

Holstebro Onsdag

Hvorfor jeg ville være ejendomsmægler?: Det er sådan et sexet erhverv

Holstebro Onsdag

Indsatsleder om brand på Borbjerg Mølle Kro: - Bliv væk og lad os arbejde

Holstebro Onsdag

Efter et år med pandemi og ny direktør: Gråkjær er blevet markant bedre til at tjene penge på sine byggerier

Annonce