Annonce
Holstebro Onsdag

Studerende kom med idéer til et bedre byrum

Anført af Bjarne Jeppesen, der er medejer af MR i Nørreport Centret, drog hele flokken gennem gågaden i Holstebro for at se nærmere på byen. Foto: Ole Skydt
48 unge, der læser til bygningskonstruktør, deltog i sidste uge i en tre dages workshop, hvor de studerende fik til opgave at komme med idéer til forbedringer af byrummene i Holstebros bymidte.
Annonce

Holstebro: - Når man skal tilrettelægge undervisningsforløb, er det altid drømmescenariet at få lov til at udvikle noget, der "har med virkeligheden" at gøre. Derfor er det meget positivt set fra vores synspunkt, at repræsentanterne fra byen vil inddrage os i denne spændende opgave.

Sådan lyder det fra Tyge Lundø Dahl, der er lektor og underviser på VIA University College i Holstebro.

Og det undervisningsforløb, han taler om, er en innovations-workshop for nogle af dem, han underviser på VIA, nemlig 48 studerende, der læser til bygningskonstruktør og går på tredje semester.

De 48 studerende blev i sidste uge kastet ud i det, underviseren kalder for en "stramt tilrettelagt innovationsproces":

-  I løbet af tre dage skal de generere og kvalificere idéer til forbedring af byrummene i Holstebro bymidte - en udfordring BID, Holstebro Udvikling og repræsentanterne fra forretningslivet har stillet os, forklarer Tyge Lundø Dahl.

BID står for Business Improvement District og er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og øvrige interessenter mødes for at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events i byen.

Workshoppen blev indledt onsdag i sidste uge med oplæg fra blandt andre Jesper Larsen, der er direktør for Holstebro Udvikling, og handelschef Jens Kristian Larsen.

Derefter fik den store flok studerende en guidet rundvisning med butiksindehaver Bjarne Jeppesen i spidsen.

Og så var der ellers tre dage til opgaven for de studerende. Der blev kløet på i højt tempo med gruppearbejder, øvelser, brainstorm og udvælgelse af idéer.


Vi håber, der kan komme flere samarbejder af den karakter op at stå fremover.

Tyge Lundø Dahl, lektor og underviser på VIA University College i Holstebro.


Workshoppen blev sluttet af fredag med en præsentation af de idéer, de studerende havde fundet frem til og en bedømmelsesproces, hvor den bedste idé blev kåret i finalen.

Innovations-workshoppen indgår som et led i den samlede uddannelse. Kompetencer i innovation og innovations-processer anses nemlig for uundværlige for fremtidens professionelle bygningskonstruktører.

- Vi håber, der kan komme flere samarbejder af den karakter op at stå fremover, lyder det fra lektor Tyge Lundø Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce