Annonce
Holstebro Onsdag

Sydafrikanske Sara: Lige meget hvor stor man er, skal man kunne finde tøj, man er glad for

- Jeg er direktør i mit eget firma, og hvis jeg har lyst til at tage en lur på sofaen i arbejdstiden, så gør jeg det, siger Sara Simonsen. Hun har fået en stor veloursofa installeret i sit showroom, der er pyntet op i anledning af to års-dagen. Sofaen bruges nu mest til de mænd, der er taget med deres koner og kærester på tøjindkøb. Foto: Morten Stricker
47-årige Sara Simonsen har boet i Danmark lige siden dengang, hun under et kibbutz-ophold blev forelsket i en ung mand fra Danmark. Her har hun netop fejret to års jubilæum med sin netbutik med tøj til store piger.

Holstebro: Hun hadede at købe tøj.

Hele sit liv har hun været en stor pige, og når der skulle købes nyt til garderoben, handlede det bare om at finde noget tøj, der passede.

Så hun kender til kampen om at finde tøj, der både passer og samtidig er lækkert og får hende til at føle sig smuk.

Annonce

Problemet med at finde smart tøj i store størrelser har 47-årige Sara Simonsen nu løst - hun har nemlig åbnet sit egen netbutik med tøj til store kvinder.

- Lige meget hvor stor man er, skal man kunne finde tøj, man er glad for, mener Sara, der kan konstatere, at udvalget af tøj bare er mindre, når man har brug for store størrelser.

Løsningen er nemlig ikke bare at lægge to centimeter til de eksisterende modeller.

- For selv om jeg er stor, er jeg ikke høj, og jeg falder jo nærmest i længden, og ærmerne er alt for lange, siger hun om det tøj, hun tidligere stod over for valget af.

Det er nu to år siden, hun åbnede Happy Eve, som hun har kaldt sin web-shop, hvor hun råder sine kunder til at gå efter det tøj, der passer til kropsformen.

- Man skal lære sig selv og sin krop at kende og finde frem til, hvilket snit der klæder en, og så er man nødt til at måle blandt andet sit bryst og sin talje for at kunne bestille det, der passer, forklarer Sara, der opfordrer kunderne til at sende varerne retur, hvis ikke størrelsen og modellen sidder lige i skabet.

Mere om Sara Simonsen

Hun er gift med Herluf Simonsen, der arbejder som pædagog i Hvidbjerg.

Parret har tre børn:

Sara, der hedder det samme som sin mor, på 22 år, der holder sabbatår. Foruden at arbejde på et plejehjem hjælper hun også til med webshoppen.

Sønnen, Jacob er 20 år, holder lige som sin storesøster sabbatår og har også job i mors forretning.

Lillebror Markus er lige fyldt 17 år og går på Hestlund Efterskole.

Et ukendt land

Sara fortæller engageret om sin forretning, og lytter man godt efter, kan man høre en accent i stemmen.

Sara er nemlig født og vokset op i nærheden af Sydafrikas største by, Johannesburg, og herfra besluttede unge Sara sig for at tage på et kibbutz-ophold i Israel efter at have gennemført en universitetsuddannelse i kommunikation.


Det var lidt pinligt: Jeg havde aldrig hørt om Danmark og anede ikke, hvor det lå.

Sara Simonsen om sit møde med sin kommende mand i en kibbutz i Israel


Den allerførste aften i det kollektive samfund mødte hun danske Herluf, og så var det sket:

Sara blev forelsket i den unge, danske mand - og omvendt.

- Det var lidt pinligt: Jeg havde aldrig hørt om Danmark og anede ikke, hvor det lå, smiler den sydafrikanske kvinde og sender smilet op til de mørke øjne inde bag de store briller.

Halvandet år efter mødet i Israel blev parret gift i Sydafrika, men da Herluf var i gang med at tage en uddannelse som pædagog, flyttede det nygifte par til Danmark, og snart kom datteren til verden.

- Der var dejligt trygt i Danmark og et godt sted for børn at vokse op. Derfor besluttede vi os for at blive boende - selv om det var enormt hårdt og et kæmpe savn af min familie hjemme i Sydafrika, med det hjælper jo, når man er 23 år og nyforelsket, konstaterer Sara.

Siden har hun mistet både sin mor og far, og i dag har hun en bror og andre familiemedlemmer i landet, der ligger i den sydligste del af det afrikanske kontinent.

Mere om Sydafrika

Antal indbyggere: Godt 57 millioner.

Sprog: Sydafrika har 11 officielle sprog - blandt andet afrikaans og engelsk. De sprog, der dagligt tales af flest sydafrikanere, er zulu og xhosa.

Valuta: Rand.

Hovedstad: Sydafrika har tre hovedstæder, der er strategisk placeret i hele landet: Pretoria er den administrative hovedstad, Cape Town den lovgivende, og Bloemfontein betragtes som den retlige hovedstad.

Geografi: Landet har grænse til Namibia, Botswana, Mozambique, Zimbabwe, Lesotho og Swaziland. Afrikas sydligste punkt, Kap Agulhas, ligger i landet.

Historie: I Sydafrika var der fra 1948 til 1994 apartheid - total adskillelse mellem racerne. Sydafrikas første demokratiske parlamentsvalg blev afholdt i 1994. Nationens første folkevalgte præsident var Nelson Madela.

To dage efter hun i 1997 var flyttet til Danmark, gik hun i gang på sprogskolen. Hendes modersmål er afrikaans - et sprog, der er udviklet fra det nederlandske sprog. Holland var nemlig oprindeligt kolonimagten i det afrikanske land.

- Sproget ligger tæt på det danske, og så hjælper det jo også, at man har familie, siger hun om det faktum, at hun hurtigt kom efter at få lært det danske sprog og generelt hurtigt fik tilpasset sig.

Annonce

Banker bare på døren

Også selv om der er store forskelle på hjemlandet og det nye hjemland - både klimamæssigt og kulturelt.

- Jeg savner ikke varme, men solskin, fortæller Sara, der har lært at holde af de lange, mørke vinteraftenen og sætte pris på de lyse nætter.

- For mig handler det ikke bare om tøj, men om at vi skal acceptere os selv, som vi er, siger Sara Simonsen, der her ser nærmere på en af kjolerne, der hænger på en af bøjlerne i stativet i showroomet. Foto: Morten Stricker

10.000 kilometer væk kommer man efter Saras opfattelse hinanden mere ved.

- I Sydafrika har man ikke så mange aftaler, man banker bare på døren og er i det hele taget mere impulsive, siger hun og fortæller, at den sydafrikanske vært er god, når han eller hun får gæsterne til at føle sig så meget hjemme, at de kan betjene sig selv og for eksempel selv hente mere kaffe eller mælk i køleskabet.

Sin afrikanske uddannelse kunne Sara ikke bruge i Danmark, og hun uddannede sig derfor til social- og sundhedsassistent.

- Men det job trivedes jeg ikke så godt med, fortæller Sara, der i stedet læste kommunikation og multimedier på Aarhus Universitet i Herning.

Hun fik derefter job i it-branchen, hvor hun arbejdede i cirka ti år. Lige indtil hun gik ned med stress - to gange i rap.

- Det er en hård branche, konstaterer hun.

- Jeg forelskede mig ret hurtigt i Danmark: Et lille eventyrland med en dronning og prinser - et fredfyldt, smukt og grønt land, mener Sara Simonsen, der har boet i landet højt mod nord i mere end 20 år. Foto: Morten Stricker
Annonce

En helt ny verden

Derfor besluttede hun sig for at skifte spor i arbejdslivet. På sin sidste it-arbejdsplads var der inde ved siden af et lager med et tøjmærke til store piger, og hun besluttede sig for at forsøge sig med en webshop.

- Jeg var lidt desperat, fortæller iværksætteren, der åbnede virksomheden hjemme i stuen i huset i Skoleparken med et enkelt tøjmærke og et enkelt stativ.

- Det var en hel ny verden, der åbnede sig med tøj, man havde lyst til at købe - ikke kun fordi det passede, men også fordi, man følte sig tilpas i det og blev glad for at se sig selv i det, fortæller Sara, der åbnede sin netbutik den 15. marts 2019.

På åbningsdagen skete der  - absolut ingenting. Heller ikke dagen efter, men lige så stille og roligt voksede stakken af ordrer på skrivebordet.

Mere om Happy Eve

At finde på navnet til forretningen tog længere tid end at bygge webshoppen op.

En morgen vågnede Sara Simonsen op og tænkte: "Den skal hedde Happy Eve".

På dansk: Glade Eva - med tanke på Eva, der ifølge Bibelen var den første kvinde på jorden.

- Hun var den perfekte kvinde, men der er jo ingen, der ved, hvordan hun så ud - om hun var tynd eller tyk, siger Sara, der mener, at vi alle bør være glade for den krop, vi har.

- Vi har fortjent at elske os selv, mener hun.

Og så kom coronaen, der på trods af al sit uvæsen og postyr, havde den ene gode side, at den var en gave for nethandelen, som Sara og andre har kunnet konstatere.

- Nethandelen eksploderede nærmest i marts-april sidste år og den har ligget højt lige siden, siger Sara, der siden jul har omsat for omkring 400.000 kroner i sin forretning.

Annonce

Sofa begravet i kasser

Ved siden af iværksætteriet arbejdede Sara også som handicaphjælper, men det job sagde hun op i november for at hellige sig netbutikken, der fik vokseværk .

- Til sidst kunne vi ikke finde sofaen derhjemme for alle papkasserne, fortæller Sara, der nu er rykket ud fra privaten og har lejet 160 kvadratmeter store lokaler på Niels Ebbensens Vej.

Ude på lageret får Sara hjælp af sine to ældste børn, der holder sabbatår. Da avisen var på besøg, var der sendt bud efter flere reoler for at få plads til de nye kollektioner, der vælter ind ad døren. Foto: Morten Stricker

Her får hun får hjælp af sine to ældste børn, der er holder sabbatår. Her har hun også fået plads til et showroom, hvor kunderne kan få lov til at prøve og mærke tøjet, inden de køber det.

- Det er kontakten med kunderne, der driver mig i jobbet - det at have et nært forhold til dem og gøre dem glade. Jeg elsker, når en kunde spørger mig, hvad hun skal have på til en fest. Så gælder det ikke bare om at stikke hende en kjole, men om at finde det helt rigtige til hende, siger Sara Simonsen, der bliver helt ked af det, når der en sjælden gang er en utilfreds kunde.

Hun er også blevet glad for at finde tøj til sig selv. Som hun siger:

- Jeg er blevet helt forelsket i tøj og glæder mig som et lille barn gør til jul, når jeg skal åbne papkasserne med  nye varer.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Hvem sagde stor numse?!

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nostalgifestivalen aflyses: - Det er fandeme ikke en sjov situation

Holstebro Onsdag

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Holstebro Onsdag

Forskere og eksperter besøger Skærum Mølle

Holstebro Onsdag

En have, der kan inspirere børnefamilier og bedsteforældre

Holstebro Onsdag

Hitmageren fra Gibraltar kommer alligevel til byen

Holstebro Onsdag

Kristinas 15 år gamle drøm gik i opfyldelse efter en budkrig

Holstebro Onsdag

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Holstebro Onsdag

I Anoucks parcelhushave kan alle blomsterne spises

Holstebro Onsdag

Du er selv en dyr pige

Holstebro Onsdag

Dag 10 efter mystisk kro-brand: Flere borgere har henvendt sig til politiet med tip

Holstebro Onsdag

Det skal i fremtiden være slut med vandkaos i byen

Holstebro Onsdag

Hold fri, når du holder ferie

Holstebro Onsdag

Helena og Trine skal gøre Holstebro stolte ved OL

Holstebro Onsdag

Stor interesse for den nye festival på Restaurant JA

Holstebro Onsdag

Denne gang skal anlægget fyldes med tilskuere

Holstebro Onsdag

Her foregår genoptræningen på golfbanen

Holstebro Onsdag

Grænsehandel: Så meget skal du spare, før turen er tjent hjem

Holstebro Onsdag

Mandens forklarings-gen

Holstebro Onsdag

Hjemme hos fitnessinstruktøren serveres der både asiatiske retter og mormormad

Holstebro Onsdag

Hvorfor jeg ville være ejendomsmægler?: Det er sådan et sexet erhverv

Holstebro Onsdag

Indsatsleder om brand på Borbjerg Mølle Kro: - Bliv væk og lad os arbejde

Annonce