Annonce
Holstebro Onsdag

Syv nye test-centret klar på syv uger

255 containere er nu kombineret og monteret, så de minimum til udgangen af næste år kan fungere som rygraden i Region Midtjyllands vifte af testtilbud. Foto: Region Midtjylland
I starten af oktober begyndte Region Midtjylland at bygge syv nye, vintersikrede Covid-19- testcentre som afløsning for forårets hvide telte. 50 dage senere afleverede regionens sundhedsberedskab nøglerne til det sidste testcenter i Herning.

Regionen: De hvide testtelte er nu afløst af nye testcentre, der kan bruges i den kolde tid på året. Efter syv ugers arbejde er alle syv testcentre i regionen nu i drift.

De nye testcentre er blandt andet samlet af specialbyggede container-elementer fremstillet i Polen, fragtet til Danmark og opsat på fundamenter forberedt af danske entreprenører. Så snart bygningerne stod på jorden, gik håndværkere i gang med at installere vand, varme, el og it.

Dagen efter rykkede værtshospitalerne typisk ind, klar til at indrette og klargøre til test af de første borgere, fortæller Region Midtjylland i en pressemeddelelse..

- Syv testcentre på syv uger er noget af en præstation, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Han er generelt dybt imponeret over, hvad hele Region Midtjyllands organisation magter at håndtere i en krisesituation, og er specifikt taknemmelig for de enorme arbejdsindsatser, som blandt andre medarbejderne i sundhedsberedskabet og på hospitalerne har ydet siden foråret.


Syv testcentre på syv uger er noget af en præstation.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand


- Når vi lykkes med at bygge testcentre i syv byer og have dem i drift på syv uger, så er det først og fremmest medarbejdernes fortjeneste. Jeg vil også gerne række ud til de mange private underleverandører, der har skubbet andre opgaver til side for at få testcentrene op at stå. Uden dem, var vi ikke lykkedes med at blive klar så hurtigt, siger regionsrådsformanden.

Arbejdsplads for 350

Antallet af medarbejdere varierer efter centrenes størrelse med Testcenter Aarhus som den største arbejdsplads med op mod 100 medarbejdere. I andre byer er der 40 til 45 ansatte i hvert testcenter. I alt er testcentrene arbejdsplads for cirka 350 ansatte.

Testcentrene samler alle former for Covid-19-test og tilbyder test af både gående og kørende. De er også udgangspunkter for de testhold, der tilbyder test ved blandt andet sundhedshuse.

I Holstebro ligger det nye testcenter ved Idrætscenter Vest på Mozartsvej 5.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce