Annonce
Holstebro Onsdag

Szhirley spiller hovedrolle i musical: Jeg sidder ikke bare og venter på, at der bliver ringet til mig

I 2009 medvirkede Szhirley for første gang i musicalen Elsk mig i nat. Den første gang spillede den på Gasværket, og nu fire opsætninger senere er sangerinden på vej til Holstebro, hvor midt- og vestjyder har mulighed for at oplever 1980'er hits som Den jeg elsker, Sjæl i flammer og selvfølgelig titelnummeret, Elsk mig i nat. Foto: Miklos Szabo
Sangerinden Szhirley er helt fortrolig med rollen som Sui i musicalen Elsk Mig i Nat. Hun har nemlig opført forestillingen 275 gang før denne opsætning, der bringer hende og resten af truppen til Holstebro fra den 21. april.

Holstebro: 275.

Så mange gange har sangerinden Szhirley været på scenen for at opføre musicalen Elsk Mig i Nat.

Og tallet dækker vel at mærke "kun" de fire foregående opsætninger, der siden 2009 har været af musicalen med 80'er-musik, hvor Szhirley har spillet og sunget hovedrollen som Sui Brown.

Annonce

Nu spiller Elsk Mig i Nat endnu en gang - også denne gang med sangerinden med de israelske rødder i hovedrollen. Forestillingen havde den 16. marts premiere i Scandic Falkoner i København, hvor den blev spillet til den 10. april.

Efter en lille puste-pause vises musical-forestillingen som det eneste sted i Nord- og Vestjylland i Musikteatret Holstebro ti gange fra den 21. april til den 30. april. Derefter rykker musicalholdet til Vejle, hvor forestillingen vises i Musikteatret fra den 4. til den 13. maj.

- Jo, man kan da godt blive lidt metal-træt, når man skal opfører otte til ni forestillinger på en uge, men både medspillerne og musikken er bare noget helt specielt, så man bliver aldrig sådan ægte træt af forestillingen, fortæller Szhirley i telefonen fra sit hjem i hjertet af København, hvor hun bor med sin mand og to drenge.

Alder lukker døre

Telefonsamtalen foregår, mens hun på en travl dag lige laver sig en lille snack i køkkenet, og kun en enkelt gang afbrydes talestrømmen af, at hun tager en bid af en banan.

Szhirley kan nemlig multitaske, og i sit arbejdsliv har hun mange jern i ilden.

På sin egen krop har sangerinden - bogstaveligt talt - oplevet, at man som kvinde skal kæmpe hårdere for nå de samme mål som mændene.

- Når man som kvinde kommer på den anden side af de 40 år, er der døre, der lukker, og jeg kan da godt mærke, at jeg ikke får tilbudt samme mængde af roller, som da jeg var yngre, fortæller Szhirley, der ikke tøver med at kalde det alders- og kønsdiskrimination.

- De fleste mænd i branchen aner ikke, hvad det er, vi taler om, og de kan ikke se et problem i det. De synes, vi kvinder piber, siger sangerinden, der dog ikke lader sig gå på af, at alderen lukker døre i branchen.

- Så må jeg jo bare finde på noget selv. For jeg sidder ikke bare og venter på, at der bliver ringet til mig: Man må selv tage aktion, ellers sker der ikke noget, siger Szhirley og tilføjer:

- Man er nødt til selv at "tage ørnen ved hornene", som en af forestillingens karakterer, der ikke har helt styr på ordsprogene, siger.

Når man som kvinde kommer på den anden side af de 40 år, er der døre, der lukker, og jeg kan da godt mærke, at jeg ikke får tilbudt samme mængde af roller, som da jeg var yngre.

Szhirley, sanger og skuespiller
- Jeg kan forestille mig, at det bliver fuldstændigt vanvittigt, sagde Szhirley op til premieren på musicalen, der i foråret var med til at sætte en tyk streg under, at corona-restriktionerne nu er fortid. Foto: Miklos Szabo
Szhirley spiller blandt andet sammen med Lea Thiim Harder, Julie Agnete Vang og Xenia Lach-Nielsen. Foto: Miklos Szabo
Annonce

Et rigtigt arbejde

Og den livsfilosofi har Szhirley så efterlevet. Foruden sangen og skuespillet har hun skrevet en børnebog og sammen med skuespillerkollegaerne Lykke Sand og Julie R. Ølgaard har hun skabt og opført teaterforestillingen Mødre.

Og når den sidste sang er sunget i Elsk Mig i Nat ved den sidste opførsel i Vejle den 13. maj, står Szhirley ikke og vrider hænder, fordi hun ikke ved hvad, hvad hun så skal lave.

- Efter turnéen skal jeg tilbage til min egen forretning, som min mand også er kommet med ind i, fortæller hun om Dropps By Szhirley, hvor hun og hendes mand, Mads Møller, designer og sælger smykker og tilbehør,

- Det er altså ikke bare fis og ballade, men et rigtigt arbejde, siger hun med smil i stemmen og konstaterer, at hun og manden udgør et godt team, fordi de komplementerer hinanden.

Mere om Szhirley

Hun er kendt som Szhirley, men hedder Szhirley Nova Beanca Rokahaim.

Hun har israelske rødder, er 45 år og sangerinde, forretningskvinde og skuespiller.

Hun debuterede i juni 1996 med R&B-albummet I'm Coming.

Siden har hun sunget kor for navne som Den Gale Pose, Outlandish, Miss Mukupa og Søren Sko.

I 1999 sang hun duetterne "Don't Look for Love" med Jonas Winge Leisner og "I Close My Eyes and Think of You" med Daniel. Sangene var en del af soundtracket til Susanne Biers succesfilm Den eneste ene. Da filmen blev opsat som musical i 2005, medvirkede Szhirley også.

Teaterverdenen åbnede sig for Szhirley, da hun i 2006 fik en af hovedrollerne som Anita i “West Side Story” på Østre Gasværk. Efterfølgende fulgte flere roller som blandt andet Sui i musicalen Elsk mig i nat, som blev opsat igen og igen.

Hendes andet album, Hjerter dame, udkom i april 2008. Det tredje album, Timeglas, udkom i 2016.

I efteråret 2008 medvirkede Szhirley i Vild med dans på TV 2, hvor hun dannede par med Silas Holst.

I 2012 spillede Szhirley med i julekalenderen Julestjerner i rollen som Sus' mor Maria.

Derudover kender du hende måske fra TV2-programmet "Toppen af poppen" eller som vært for børnenes MGP. Hendes stemme bruges også flittigt til reklamespeaks og dubbing af tegnefilm.

Privat danner Szhirley par med musikproducenten Mads Møller og er mor til to drenge, Elton og Bille.

Annonce

Eks-kæreste fra Holstebro

Når Szhirley har kunnet opføre Elsk Mig i Nat 275 gange før - plus den nye opsætning - uden for alvor at blive træt af den, hænger det sammen med, at hun elsker sangene og musikken fra 1980'erne.

- De er fra en helt speciel æra. Det er det samme for resten af verden, siger hun og fortæller, at hun har familie i Mexico, og her har hun oplevet, at landets egen 80er-musik også lever i bedste velgående.

- 80er-musik kan bare et eller andet - også for dem, der endnu ikke var født dengang. De unge kan også sangene og synes, de er vidunderlige, tilføjer hun.

Blandt forestillingens numre er Ridder Lykke, Sig du kan li' mig, Bag duggede ruder og Sjæl i flammer. Men et yndlingsnummer kan man ikke få Szhirley til at pege ud.

- Det er umuligt at svare på. Der er så mange minder hængt på de forskellige numre, så jeg føler, at det ville svare til at skulle vælge mellem min børn, lyder svaret i telefonen.

Hvor truppen skal indkvarteres, mens de spiller i Holstebro, havde Szhirley ikke styr på, da hun talte med Holstebro Onsdag, men byen kender hun.

- Jeg har haft en kæreste, der var fra Holstebro, så jeg har været i byen et par gange, siger sangerinden, der dog ikke vil prale af at kende byen som sådan.

Faktisk kan hun ikke huske, om hun har optrådt i byen før.

- Men det tror jeg helt bestemt, jeg har - med en eller anden forestilling, siger Szhirley, der glæder sig til at gå på scenen i Musikteatret Holstebro den 21. april - som det første sted uden for hovedstaden.

Mere om Elsk mig i nat

Elsk mig i nat er en musical efter idé af Jesper Winge Leisner. Forestillingen bygger over en række af de allerstørste hits fra 1980'erne.

Forestillingen handler om Sui Brown – eller Susanne Bruun, der i sin tid stak af fra sit gamle band for at blive en stor, international stjerne. Hun har sat sine gamle kammerater fra bandet stævne på et hotel i Danmark, under påskud af, at en producer i Los Angeles har købt rettighederne til deres gamle sange. I virkeligheden er Sui alvorligt syg og vil sørge for, at hendes datter når at møde sin far, inden hun dør.

Musicalen havde urpremiere på Gasværket i 2009.

Denne version af musicalen havde premiere på Scandic Falkoner på Frederiksberg den 16. marts 2022, og rykker derefter vestpå, hvor den først opføres i Musikteatret Holstebro og siden i Vejle Musikteater.

Som den eneste i Nord- og Vestjylland viser Musikteatret Holstebro Elsk mig i nat fra den 21.  til den 29. april.

På rollelisten er foruden Szhirley blandt andre også Jimmy Jørgensen, Maria Corydon, Lea Thiim Harder, Julie Agnete Vang, Xenia Lach-Nielsen, Joakim Tranberg og René Womark.

Musicalen byder på numre som Glor på vinduer, Den jeg elsker, Ridder Lykke, Dig & mig, Vilde kaniner, Mine øjne de skal se, Magi i luften og naturligvis titelnummeret Elsk mig i nat.

Musikken er skrevet af blandt andet Thomas Helmig, Sneakers, TV2, Gnags, Tøsedrengene, Rugsted-Kreutzfeldt, Sanne Salomonsen, Ray Dee Ohh, Anne Linnet, Lis Sørensen, Tøsedrengene, One Two, Rocazino, Lars H.U.G., News og Halberg Larsen.

Den nye opsætning er skabt i samarbejde mellem Musikteatret Holstebro, Vejle Musikteater og selskabet One and Only.

Annonce
Holstebro Onsdag

Årets TTH-spiller er kåret

Annonce
Holstebro Onsdag

Brugte briller kan gøre stor gavn igen

Annonce
Holstebro Onsdag

Hun har nået pensionsalderen, men fortsætter i jobbet: - Jeg kan bare ikke lade være

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Pantdonation støtter fodboldhold for børn med særlige behov: - Fællesskabsfølelsen er ikke til at tage fejl af

Holstebro Onsdag

Byfesten i Borbjerg Hvam vender tilbage

Holstebro Onsdag

Fotoudstilling om de rodløse i vores samfund: - Jeg vil give de hjemløse en stemme og et ansigt

Holstebro Onsdag

Tag på vandet med Holstebro Surf Klub - og måske hele vejen til Thorsminde

Holstebro Onsdag

Logan og Helmig-jam: Kulturperlen skyder sommeren i gang med dobbeltkoncert i Lystanlægget

Holstebro Onsdag

Farverig udstilling på café

Holstebro Onsdag

Teater om den europæiske ligestillingsdrøm i opløsning

Holstebro Onsdag

Familiebutik har byens bedste service: Vi gør, som vi gerne selv vil behandles

Holstebro Onsdag

Sæt pris på hverdagene - dem er der nemlig flest af

Holstebro Onsdag

Nu begynder din fjernvarme at stige: - Jeg har allerede siddet med trøje og tæppe indenfor, så jeg kunne skrue ned for varmen

Holstebro Onsdag

Klager over Interflora tikker ind: - Hjælp os med at sprede budskabet

Holstebro Onsdag

Foredrag: Er der en styrke gemt i magtesløsheden?

Annonce