Annonce
Holstebro Onsdag

Talentarbejde skaber fremtidens TTH-DNA

Anders Høj. Anders Høj håber, at den gode håndboldopvækst i klubben kan give afkast på den lange bane. Foto: TTH Holstebro
De er gode, de er mange, og de har mulighed for at udvikle sig i TTH Holstebro fra ungdomsrækkerne til 2. division og op på liganiveau. Klubbens talentansvarlige føler sig privilegeret, når han kigger på arbejdet med de unge spillere i klubben.

Holstebro: Med en tilgang fra Holstebro, Struer, Herning og Skive ser Anders Høj, der er talentansvarlig i TTH Holstebro, en klub med en stor tiltrækningskraft.

Gennem en klar investering og et målrettet fokus, er det lykkedes at få unge til at vælge TTH, skriver klubben i en pressemeddelelse.

- Det er blevet interessant at spille i TTH Holstebro, og det giver et løft. Vi har en U17-afdeling på 15 mand og en kæmpe U19-afdeling på 27 spillere, som kommer og træner tre til fire gange om ugen. Vi er meget privilegerede på det punkt, og det skaber lys og forhåbninger på længere sigt, siger Anders Høj.

Det gode træningsmiljø er ifølge Anders Høj med til at fastholde de unge spillere, og han fremhæver især træning på tværs af årgangene. Derudover bidrager morgentræningen, som en del af Talentakademi-tilbuddet, til gode relationer på tværs.

- Vi har rykket os på vores morgentræning, som er et godt tilbud til de unge. Fysioterapeut, Thomas Graagaard, og jeg er med i både morgen- og aftenmiljøet. Og det, at vi går igen, giver gode, sunde relationer, og drengene er generelt mega motiverede for at komme og give den gas, mener Anders Høj.

Annonce

Træning og spillemuligheder

Udover trænings-setup'et, er en vigtig brik i talentarbejdet at tilbyde spilleminutter på banen. Det bliver særligt tydeligt med 2. divisionsholdet.

- 2. divisionsholdet er stedet, når de unge spillere er færdige med deres ungdomsår. Det er her ligaboblere som Emil Jensen og Tobias Bay spiller til daglig. Mange U19’ere går igen og får gode seniorminutter på 2. divisionsholdet som U19-spillere og efterfølgende som seniorspillere, siger Anders Høj og uddyber vigtigheden af 2. division som led i at fastholde de unge.


Det er den historie, vi gerne vil sælge: At vi er lykkedes med at få folk igennem systemet.

Anders Høj, talentansvarlig i TTH Holstebro


De naturlige udviklingstrin i TTH Holstebro og arbejdet med at udvikle talenter er noget, Anders Høj og trænerteamet er stolte af.

- Det er den historie, vi gerne vil sælge: At vi er lykkedes med at få folk igennem systemet. Siden Søren Hansen er kommet til, er det også lettere at få aktiveret unge i og omkring ligatræningen. De har været med og har fået nogle oplevelser den vej igennem, siger Anders Høj.

Han håber, at den gode håndboldopvækst i klubben kan give afkast på den lange bane. Ikke kun for Emil Jensen og Tobias Bay, men for den store gruppe af unge talenter i klubben.

- På længere sigt kan vi forhåbentlig få gjort dem klar til at lave en "Johan Meklenborg": Det lokale talent, der kom ud og spille 1. division og derefter udvikle sig til ligaprofil. Så kan det være, at de kommer tilbage om nogle år – ligesom Johan Meklenborg gjorde i sin tid, forklarer han.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Holstebro Onsdag

Tandlæge vender hjem

Annonce