Annonce
Holstebro Onsdag

Thorkilds store dag

Thorkild Korsgaard er netop kommet i mål efter sit maratonløb nummer 100. Der var speciallavede medaljer til de 100 deltagere. Foto: Avis-maraton
Det blev en festdag, da 70-årige Thorkild Korsgaard løb sit maratonløb nummer 100. Bagefter stod den på lagkage, grillpølser og masser af skulderklap.
Annonce

Holstebro:  Thorkild Korsgaard fra Holstebro vil aldrig glemme lørdag den 22. august.

Lige omkring klokken 13.30 passerede han målstregen ved Holstebro Friskole. I selskab med 15 andre løbere. Mindst fire gange så mange stod og heppede ham i mål efter bedriften.

Regnen væltede ned i minutterne, da han nåede sit store mål om at løbe maraton nummer100 i det år, hvor han fylder 70.

- Det er fantastisk at nå målet. Det er fire år siden, at jeg satte mig målet om at komme op på 100 maratonløb. Det har været hårdt undervejs. I december sidste år løb jeg tre maratonløb i kulde og slud, så er det ikke så sjovt, men nu er det skønt at have nået målet, siger Thorkild Korsgaard, der brugte knap fem timer på de 42 kilometer.

Det var lidt langsommere, end han plejer. Men der skulle være tid til tale med folk og nyde turen, selv om 42 kilometer altid er strabadserende.

Thorkild Korsgaard modtog en stor jubilæumskage i anledningen af maraton nummer 100. Foto: Avis-maraton

Den voldsomme regnbyge, der ledsagede Korsgaard på den sidste kilometer, forsvandt hurtigt igen.

Solen vendte tilbage, og gratulanterne stod i kø. Men det blev mest til skulderklap og mange anerkendende ord. Børnebørnene havde endda kreeret medaljer af perler i respekt for præstationen.

- Mit projekt var aldrig lykkedes, hvis jeg ikke havde fået så stor en opbakning fra familie og løbevenner. Det betyder rigtigt meget for mig. Der er mange mennesker, der har fulgt meget med i mine løb, lød det fra Thokild Korsgaard lige efter løbet.

For at nå 100 maratonløb var han til sidst selv nødt til at arrangere maratonløbene, da alle store løb har været aflyst på grund af coronavirus i 2020.

Der var solid opbakning hele vejen rundt på ruten i den østlige del af Holstebro. Foto: Avis-maraton

Thorkild Korsgaard begyndte for alvor at løbe i 2007, da han meldte sig til Dagbladets løbeprojekt Avis-maraton. Det var i første omgang ikke meningen, at han ville løbe maraton, men det ændrede sig hurtigt. I de første år løb han to til tre maratonløb om året, inden han satte sig det store mål.


Mit projekt var aldrig lykkedes, hvis jeg ikke havde fået så stor en opbakning fra familie og venner. Det betyder rigtig meget for mig. Der er rigtig mange, der har fulgt meget med i mine løb

Thorkild Korsgaard, maratonløber


Det var familien, der sørgede for at servicere de 100 deltagende løbere, der løb forskellige distancer på en rundstrækning på syv kilometer med start og mål ved Holstebro Friskole.

Thomas Beier Gåsdal (til højre) løb sit første maraton. Efter løbet kunne han hente gode råd hos 100-løbs jubilaren. Foto: Avis-maraton

Efter Thorkild var kommet i løb, var der grillpølser, øl, chokolade. Og en speciallavet lagkage med indskriften 100.

Thorkild kunne ikke ønske sig mere. Nu er planen, at han vil nøjes med et par maratonløb om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce