Annonce
Holstebro Onsdag

Thorsminde-projekt er blandt favoritterne til at vinde

Selvom renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser. Det er Renoverprisen med til at lave om på, lyder beskrivelsen af prisen i pressemeddelelsen. Pressebillede
Fra 128 til blot 18 projekter. Nomineringsudvalget bag Renoverprisen har peget på renoveringen af Strandingsmuseet St. George i Thorsminde som en af sine 18 favoritprojekter. Til juni skæres feltet ned til seks nominerede.

Thorsminde: 128 renoveringsprojekter blev indstillet til Renoverprisen 2021. De har nu været under lup hos Renoverprisens nomineringsudvalg, der har foretaget den første sortering af projekterne.

Feltet er således kogt ned til 18 renoveringsprojekter, og det er fra dette felt, at seks projekter skal nomineres til prisen.


Annonce

Det er altid et svært arbejde at lave den første udvælgelse af projekter til Renoverprisen, fordi der er så mange gode at vælge imellem. Og i år er ingen undtagelse.

Karen Mosbech, formand for nomineringsudvalget


I sidste ende er det blandt dem, at vinderen skal findes.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Én af de 18 favoritprojekter er renoveringen af Strandingsmuseet St. George i Thorsminde, nemlig projektet, "Skib i et bølget taglandskab".

- Det er altid et svært arbejde at lave den første udvælgelse af projekter til Renoverprisen, fordi der er så mange gode at vælge imellem. Og i år er ingen undtagelse, siger Karen Mosbech, der er formand for nomineringsudvalget og fortsætter:

- De 18 projekter, vi har udvalgt til at gå videre i konkurrencen, er meget forskellige, men har det til fælles, at de på hver deres måde er rigtig gode eksempler på vellykkede renoveringer, der forhåbentligt kan inspirere andre til at lave lignende renoveringer.

Bæredygtighed og samarbejde

Nomineringsudvalget består af en formand og tre medlemmer, som repræsenterer bygherreerfaring, arkitekt- og ingeniørfaglig viden.

Strandingsmuseum St. George genåbnede i 2017 efter en renovering, ombygning og udvidelse. Pressebillede

De bedømmer projekterne ud fra kriterierne: Bæredygtighed, brugskvalitet og bidrag til omgivelserne, udførelseskvalitet og værdiforøgelse, eksempelværdi og samarbejde.

Inden de seks nominerede projekter offentliggøres i midten af juni, er også de entreprise-retlige forhold ved projekterne blevet undersøgt af advokatfirmaet, Molt Wengel, og nomineringsudvalget har på det tidspunkt besigtiget de seks udvalgte projekter.

Renoverprisen uddeles af Realdania og GI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce