Annonce
Holstebro Onsdag

Thorsminde viser vejen med nyt vestkyst-koncept

Visualisering af et element i det nye Wayfinding-system - her foran Strandingsmuseum St. George - som til foråret skal inspirere de besøgende og vise vej i Thorsminde. Illustration: Holstebro Kommune
"Wayfinding" er en ny måde at styrke besøgendes oplevelse af den jyske vestkyst. Det handler om at vise vej, indbyde til ophold, opdage nyt, forbinde attraktioner og inspirere til mere på Vestkysten.

Thorsminde: Til foråret dukker der nye skilte op i Thorsminde. Skiltene viser til Fugleøen, fiskeauktionen og surf spots.

Men det er meget mere end bare skilte, skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse:

Thorsminde er nemlig blevet udpeget som et af Vestkystens nye, stærke feriesteder, og her er man - som de første på Vestkysten - i fuld gang med et pilotprojekt om turisme-infrastruktur, der på længere sigt skal bidrage til, at hele Vestkysten viser sig som én samlet destination.

Ambitionen er, at den jyske vestkyst frem mod 2025 skal blive en af Nordeuropas mest eftertragtede kystdestinationer. Målsætningen i "Udviklingsplan for Vestkysten" er at styrke erhvervsudvikling og bosætning med bæredygtig turisme som redskab - alt sammen til gavn for både beboere og besøgende.

Mere om skiltene

I løbet af forårsmånederne kommer ny skiltning, nye stimarkører og nyt byrumsinventar til at indfinde sig på udvalgte steder i Thorsminde.

Skilte, der viser til Strandingsmuseum St. George, men også til Fugleøen og dér, hvor du kan forsyne dig med lokal og friskfanget fisk.

Mødesteder og bænke, der inviterer til ophold, men hvor du også kan læse om strabadserne med at få bygget slusen.

Oversigtskort, der viser vandreture rundt om Nissum Fjord, men også der, hvor du kan få din eftermiddagskaffe eller der, hvor du kan spotte fugle eller sæler.

Ét af tiltagene i det samlede løft er at skabe bedre sammenhæng fra syd til nord og øge gæsternes motivation til at opleve nye steder og attraktioner på tværs af kysten. Og hvordan gør man så det? Dét spørgsmål har Holstebro Kommune kastet sig over i et samarbejde med Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme - sammen med lokale aktører.

Annonce

Mere end vejvisning

En af de knapper, man kan skrue på for at skabe sammenhæng mellem attraktioner og aktører, er Wayfinding.

Wayfinding handler ganske enkelt om at vise vej fra til A til B. Men tager vi vestkyst-brillerne på, handler Wayfinding også om at binde kysten sammen, skabe genkendelighed og inspirere besøgende til nye oplevelser i den samlede vestkystgeografi.

- Wayfinding er en måde at nudge gæsterne de rigtige steder hen; for eksempel væk fra sårbare naturområder, men i stedet hen til de steder og oplevelser, der ønsker flere gæster og mere omsætning. På den måde skaber vi balance og en bæredygtig form for turisme, der ikke er mindre efterspurgt i en tid med Covid-19, forklarer Holstebro Kommune.

Mere om projektet

Udviklingsplanen for Vestkysten er finansieret af 11 vestkystkommuner, de tre vestdanske regioner og Dansk Kyst- og Naturturisme i samarbejde med den filantropiske forening Realdania.

Udviklingsplanen blev lanceret i juni 2018. Det er første gang, at alle Vestkystens 11 kommuner og tre regioner arbejder sammen om at udvikle og styrke vestkystturismen.

Wayfinding-projektet i Thorsminde har et samlet budget på 1,6 millioner kroner, hvoraf 1,45 millioner er bevilget af Realdania og 150.000 kroner er finansieret af Holstebro Kommune.

Det nye wayfinding-system er udarbejdet af et tværfagligt team bestående af Le Bureau, Sted By og Landskab, The Central, Peter Svarre og Johanne Bugge.

Destination Nordvestkysten har - i samarbejde med en række lokale aktører - stået for at udpege vandreruter, kulturperler, udsigtspunkter og oplevelser i og omkring Thorsminde.

Holstebro Kommune er den første vestkystkommune, som tager teten på Wayfinding-konceptet.

- Thorsminde er udpeget i Udviklingsplan for Vestkysten som et af de stærke feriesteder. Byen har igennem tiden udviklet sig til at være en spændende kystby for gæster, der gerne vil opleve natur, kultur og historie, og samtidig har den bevaret sin autenticitet, siger Jacob R. Kirkegaard Larsen, der er destinationsudviklingschef i Dansk Kyst- og Naturturisme.

- Thorsminde rummer derfor et stort potentiale for at udvikle sig som kystferiedestination i en bæredygtig retning - den udvikling er wayfinding-konceptet med til at understøtte, tilføjer han.


Thorsminde går forrest, og vi håber, at projektet både bliver til glæde for beboere og besøgende ved at give et overblik over de mange muligheder for aktiviteter og ophold i byen.

Henrik Lund, projektchef


- Thorsminde går forrest, og vi håber, at projektet både bliver til glæde for beboere og besøgende ved at give et overblik over de mange muligheder for aktiviteter og ophold i byen, siger projektchef i Realdania, Henrik Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce