Annonce
Holstebro Onsdag

Tilbage til skolen, kammeraterne og motivationen

- Det bliver nok fedest at være her, for jeg får nok også mest ud af det. Når jeg ikke er sammen med mine venner, så er jeg ikke rigtigt motiveret, erkender 16-årige Sarah Jørgensen, der havde taget en test, før hun mødte i skole mandag morgen. Det var fjerde gang, hun frivilligt har fået en vatpind ned i halsen. Foto: Morten Stricker
Mandag morgen vendte halvdelen af 9. klasserne tilbage til Tvis Skole, der i mellemtiden havde fået en ny makeover.

Tvis: "Godmorgen og velkommen tilbage igen."

Alle, der går igennem døren til Tvis Skole får en hilsen med på vejen af skoleleder Solveig Mogensen. Hvis det ikke lige var for temperaturen, minder det om første skoledag en varm augustdag.

Det er det ikke. Det er tre grader, og alle skolens mulige indgange er taget i brug på dagen, hvor de yngste elever endelig får selskab af to af skolens fire 9. klasser og deres lærere. Ind imellem smutter en håndværker med ind - med en stige under armen.

Skolen ser anderledes ud, end da eleverne blev sendt hjem bag skærmene for ti uger siden. Nye lofter, nye døre, nye vaske og armaturer, nyt maling overalt.

- Jeg tog chancen i december og bestilte materialer og håndværkere. Det var en udfordring, men jeg tænkte, at det nok blev en længere nedlukning, og jeg fik jo ret, griner skoleleder Solveig Mogensen, der kan glæde sig over, at ti lokaler har fået en make-over. Så mangler der kun fire lokaler.


Det bliver federe at være her. Jeg har ikke haft motivationen til at komme i gang derhjemme og ikke lavet så meget som ovre i skolen.

Sarah Jørgensen, 16 år og elev i 9.c.


Men en flottere skoler var nu ikke det eneste, de omkring 40 elever i 9. C og 9.D kunne glæde sig til. For Sarah Jørgensen var det nok især gensynet med vennerne - og motivationen - som stod øverst på ønskesedlen.

- Det bliver federe at være her. Jeg har ikke haft motivationen til at komme i gang derhjemme og ikke lavet så meget som ovre i skolen, fortæller Sarah Jørgensen, der er 16 år og går i 9.c.

Hvorfor?

- Jamen, fordi man sidder derhjemme, og ens telefon lægger ved siden af og er lige så nem at tage som at lave det arbejde, man skal. Og man får ikke at vide, hvad man må og ikke må, siger  Sarah Jørgensen.

Skoleleder Solveig Mogensen var så klar til at få de ældste skoleelever tilbage igen - og det var hendes skole også. 10 "trætte" klasselokaler har fået en alvorlig make-over under nedlukningen. Foto: Morten Stricker

Et par minutter forinden var det klassekammeraten Magnus Madsen på 15 år, som gik ind ad døren. Han har kun set et par stykker fra klassen under nedlukningen.

- Det har da været lidt træls, så det bliver godt at komme tilbage. Man kan være mere aktiv og på en anden måde, end når vi har siddet hjemme på Teams. Det er lidt nemmere at række hånden op, og der er heller ikke noget teknik, der driller, siger Magnus Madsen.

Eneste ulempe er, at det er slut med at sove helt indtil klokken 07.30. Der ryger en time, fordi han nu skal transportere sig selv i skole fra Nr. Felding til Tvis.

For Britt Saaby er alt nyt. Hun startede på Tvis Skole lige efter juleferien, så hvor er lige den rette indgang, klasselokalet, wifi...

- Jeg har sommerfugle i maven, men ikke på sådan en træls måde, det er mere sådan en god måde - som spændt, fortæller Britt Saaby.

Hun er 46 år, lod sig rykke fra Aarhus til Vestjylland grundet kæresten, som er efterskoleleder, og om et kvarter står hun ansigt til ansigt med 9.d for første gang. Sådan rigtigt. Indtil nu har klassen kun mødt deres nye lærer virtuelt. Hun har en overraskelse med - nybagte cookies.

Magnus Madsen er ikke så bange for, at han er kommet bagud rent fagligt. "Jeg har fulgt godt nok med", synes han selv. Men han har savnet at kunne være sammen med mere end et par stykker fra klassen. Foto: Morten Stricker

Klokken er otte og de sidste elever er budt indenfor.

Eleverne skal ikke lade sig teste to gange i ugen, det er kun en anbefaling fra myndighederne - hvordan vil du sikre, at det er sikkert for eleverne at gå i skole?

- Det gør folk - de er simpelthen så meget med på det. Jeg har ikke mødt en eneste, der har henvendt sig og sagt, at det vil vi ikke. Tværtimod var der én, der var meget bekymret for, at han ikke kunne få tid til test før søndag formiddag og måske ikke nåede at få svar før mandag morgen - om han så måtte komme i skole, fortæller Solveig Mogensen, skoleleder på Tvis Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce