Annonce
Holstebro Onsdag

To håndværkerfirmaer spytter i kassen til julehjælpen

De to bidragydere er her foreviget sammen med de to, der står i spidsen for julehjælpen. Fra venstre er det Søren Nielsen, Hans Chr. Lynge, Sebastian Byskov, Tejs Madsen, Kåre Madsen og Lone Merrild Rasmussen. Fotos: Ninna Pirchert
Kirkens Korshærs julehjælp har modtaget to gange 10.000 kroner fra to virksomheder i Holstebro, og håbet er at nå op på at få samlet mindst 300.000 kroner ind til en økonomisk håndsrækning op til jul til udsatte i Holstebro Kommune.
Annonce

Holstebro: Det er fjerde gang, tømrer- og snedkerfirmaet gør det.

Og det er første gang, blikkenslagerfirmaet gør det.

Altså giver et bidrag på 10.000 kroner til Kirkens Korshærs Julehjælp i Holstebro Kommune. Og de to håndværkervirksomheder, der spytter i julehjælpens indsamlingsbøsse, er Madsen Byg, der drives af brødrene Tejs og Kåre Madsen, og Byskov Blik med makkerparret Sebastian Byskov og Hans Chr. Lynge som indehavere.

Sådan bidrager du til julehjælpen

Det er mulighed for at give et bidrag til Julehjælpen.

Julehjælpens konto i Ringkøbing Landbobank er: 7670-2679996.

Man kan også betale via MobilePay på nummer: 13605.

Der er mulighed for skattefradrag.

Kilde: Kirkens Korshærs Julehjælp i Holstebro Kommune.

Annonce

Børnenes fest

For Madsen-brødrene er det at donere et større beløb til julehjælpen efterhånden blevet en tradition.

- Det går jo til et godt formål. Man siger jo, at julen er børnenes fest, og vi vil gerne være med til at hjælpe ressourcesvage børnefamilier til at få en god jul, og her er det især børnene, vi tænker på, fortæller Tejs Madsen om firmaets bidrag.

- Vi har set, at Madsen Byg har bidraget til julehjælpen, og derfor ringede vi til dem for at høre, om vi kunne hægte os på, siger Sebastian Byskov, der mener, at det som erhvervsvirksomhed også er vigtigt at have et socialt ansvar og at gøre noget godt for andre.

Blikkenslagerfirmaet håber, at deres donation til julehjælpen også vil blive en tilbagevendende tradition.

Annonce

Ansøgninger strømmer ind

Kirkens Korshærs Julehjælp i Holstebro Kommune delte sidste år 290.000 kroner ud og hjalp derved 301 familier og 60 enlige til en lidt bedre jul.

Det er sogne- og korshærspræst Søren Nielsen, der siden 2006 har stået i spidsen for at samle penge ind til dem, der har brug for en økonomisk håndsrækning for at få råd til at holde en jul med ekstra god mad, gaver, juletræ og alt det andet, som mange af os forbinder med højtiden.

Midt i marts næste år går Søren Nielsen på pension, og til næste år vil det derfor være Lone Merrild Rasmussen, der er afdelingsleder i Kirkens Korshærs Familiearbejde, der skal stå i spidsen for julehjælpen.

Lone Merrild Rasmussen er derfor også en aktiv del af julehjælpen allerede i år.

- Ansøgningerne strømmer ind, fortalte Lone Merrild Rasmussen, da avisen mødte hende, præsten og bidragyderne i sidste uge.

Sidste frist for at søge julehjælp udløb mandag den 9. december.

Sørens Nielsens erfaring er, at jo tættere vi kommer på jul, jo mere gavmilde bliver folk. Og han er taknemmelig både for de store og de små bidrag til julehjælpen.

- Når vi mødes til julefrokost og andre sammenkomster op til jul er det en god idé lige at sende en nissehue rundt for at samle ind til julehjælpen, lyder opfordringen fra præsten.

Middag på herregård

Igen i år inviterer Nørre Vosborg til stor julemiddag på herregården, hvor overskuddet går ubeskåret til julehjælpen i Holstebro.

Middagen foregår onsdag den 11. december, og den gode mad og vin koster 495 kroner per person.

- Sidste år gav velgørenhedsmiddagen 25.000 kroner til julehjælpen, oplyser Søren Nielsen.

Undervejs i middagen vil korshærspræsten kort fortælle om, hvilken betydning hjælpen har for dem, middagen støtter, og hvordan det foregår.

Annonce

Penge i postkassen

Folkene bag julehjælpen håber på at komme op på mindst samme beløb som sidste år, og det er netop i denne tid, at beløbene for alvor tikker ind på julehjælpens konto.

- Det sker af og til, at der ligger en kuvert med et beløb fra en anonym giver hjemme i min postkasse, fortæller Søren Nielsen, der i øjeblikket har konfirmandstuen hjemme i præstegården fyldt op med 275 gaver til børn fra Creativ Company.

Gaverne, der indeholder klippe-klistre-materialer til en kreativ jul, skal deles ud sammen med de gavekort til handelsstandsforeningen, som julehjælpen består af.

Og der bliver endnu mindre plads til konfirmanderne i konfirmandstuen, når et stort parti hovedpuder ankommer fra en anden velgører, nemlig Jysk.

Julepizzafest for udsatte

Restaurant Cooks, der har til huse i Enghaven i Holstebro, inviterer byens udsatte til en julepizzafest.

- Tanken er, at folk fra varmestuen og andre udsatte kan komme ind på Cooks og spise gratis pizza, fortæller Søren Nielsen.

Restauratør Huso Akkaya har været rundt i byen, hvor han hos de forretningsdrivende har mødt stor velvillighed til at bidrage med gaver, som skal deles ud til arrangementets gæster.

Julepizzafesten holdes søndag den 22. december fra klokken 13 til 15.

Bidraget fra Madsen Byg løb op i 10.020 kroner. Tejs Madsen (til venstre) måtte nemlig til ære for fotografen hale en 20'er op af lommen til indsamlingsbøssen, som Lone Merrild Rasmussen her står med, men brormand, Kåre Madsen, så til.
- Kan jeg låne en femmer?, lød den spøgefulde bemærkning fra Sebastian Byskov (til højre) til brødrene Madsen, da han sammen med sin makker, Hans Chr. Lynge (i midten) gav et ekstra bidrag til Søren Nielsens indsamlingsbøsse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce