Annonce
Holstebro Onsdag

To kendte sangere synger nytåret ind med orkester

Kaya Brüel har i sin lange karriere haft succes både som sanger, men også som skuespiller i film og tv, og ikke mindst i roller i musicals som "Woyzeck’", "Hair" og "Den eneste ene". Hun har desuden udgjort en del af comedygruppen City Singler. Foto: Lis Kasper Bang
Nytårskoncerterne med Kaya Brüel, Troels Lyby og Orkester MidtVest finder sted i januar 2021 i tre byer. Koncerten kan opleves i Musikteatret Holstebro den 16. januar.
Annonce

Holstebro: Det bliver to velkendte ansigter, som publikum kan glæde sig til at høre synge til årets nytårskoncerter med Orkester MidtVest. Nemlig Kaya Brüel og Troels Lyby.

Det skriver orkester MidtVest i en pressemeddelelse.

Sanger, sangskriver og skuespiller Kaya Brüel fejrer 30-års jubilæum i 2021 og er blandt andet kendt fra DR-programmet, Morgensang.

Skuespiller Troels Lyby har haft mange hovedroller på film, tv og teatret og har senest sejlet landet rundt i DR-programmet,"Sommertogtet – lyden af vores land", med en række kendte, danske musikere.

Troels Lyby var i nogle år sanger og musiker, inden han i 1994 blev uddannet på skuespillerskolen ved Odense Teater. Han vandt i 2002 Robertprisen for årets mandlige birolle i filmen "En kort en lang" samt Robertprisen for årets mandlige hovedrolle i 2006 i "Anklaget". Pressebillede

De to solister bliver ved koncerterne akkompagneret af Orkester MidtVest, der også garnerer programmet med orkestermusik af blandt andre Lumbye og Strauss’erne. Orkestret dirigeres som sædvanligt af Ole Faurschou, og Troels Lyby guider publikum gennem koncertens sange og orkesterstykker.


Det er sange, som de fleste af os kender og holder af, men som vi sjældent har mulighed for at høre live. Det får vi nu, og jeg lover, det bliver en festlig koncert.

Niels Bastrup, orkesterchef.


Koncerterne finder sted i tre byer i det nye år: I Musikteatret i Holstebro den 16. januar, i Ringkøbing den 9. januar og i Hanstholm den 10. januar.

Mere om Orkester MidtVest

Orkester MidtVest er en blanding af unge talenter og erfarne musikere. Halvdelen er unge fra blandt andet Musikalsk Grundkursus (MGK), mens den anden halvdel er voksne musikere, professionelle såvel som rutinerede amatører.

Orkester MidtVest hører hjemme i hele Midt- og Vestjylland med base på Holstebro Musikskole.

Orkestret spiller både klassiske orkesterkoncerter med den store symfoniske musik og nytårskoncerter.

Orkestret har de senere år haft en lang række prominente gæstesolister heriblandt Andras Brantelid, Katrine Gislinge, Peter Lodahl, Janne Thomsen, Henriette Bonde-Hansen og Bengt Forsberg.

Nytårskoncerterne, som finder sted hvert år i januar, har budt på sangere som Søren Pilmark, Martin Brygmann, Julie Berthelsen, Louise Fribo, Caroline Henderson, Preben Kristensen, Povl Dissing, Anette Heick og Susanne Elmark.

- Det er et par festlige mennesker og musikere, som i år skal synge med orkesteret. Kaya Brüel synger jo virkeligt smukt og har holdt sig i toppen af dansk musik i mange år. Troels Lyby er en af de få danske skuespillere, som også har en virkelig stor sangstemme. Derfor har han også haft flere store hovedroller som både skuespiller og sanger - for eksempel i Gasolin-teaterkoncerten og musicalopsætningen af "Dirch", siger orkesterchef Niels Bastrup.

Annonce

Kendte danske klassikere

Programmet til nytårskoncerten byder på danske sange fra film og tv - for eksempel "Glemmer du", "Forelsket i København" og "Jeg sætter min hat, som jeg vil" af blandt andre Kaj Normann Andersen og Bent Fabricius-Bjerre.

- Det er sange, som de fleste af os kender og holder af, men som vi sjældent har mulighed for at høre live. Det får vi nu, og jeg lover, det bliver en festlig koncert, understreger Niels Bastrup.

Koncert med corona-hensyn

På grund af coronasituationen er der en række restriktioner på kulturarrangementer, herunder et loft på 500 personer ved koncerter med siddende publikum.

Orkester MidtVest håber at kunne åbne dørene for et stort publikum men vil tilpasse billetsalg og pladsforhold til de til enhver tid gældende regler.

- Publikums sikkerhed har højeste prioritet, så vi vil følge alle retningslinjer for at leve op til dette og for at kunne give publikum en tryg oplevelse, siger orkesterchef Niels Bastrup.

Hvis koncerterne mod forventning bliver aflyst, kan man få penge tilbage for købte billetter.

Billetter til nytårskoncerten i Holstebro kan købes via Musikteatret Holstebro fra torsdag den 5. november. Billetsalget til de to andre koncerter åbnes senere og annonceres på orkestrets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Frokostjazz på Tobaksfabrikken

Annonce