Annonce
Holstebro Onsdag

Tradition ødelagt: Studenterne må droppe årets vanddans

Her et glimt af sidste års vanddans på Store Torv. I år må studenterne undvære traditionen, fordi skulpturen er under renovering. Foto: Morten Stricker
Marens Vennelaug forstår ikke, at kommunen vælger at renovere skulptur, netop når der er mest brug for den
Annonce

Holstebro: - Det er rigtig ærgerligt, og jeg er sikker på, at mange af de kommende studenter er skuffede. Det virker lidt virkelighedsfjernt at foretage renoveringen lige på det tidspunkt på året, hvor der er mest brug for den.

Sct. Jørgen og Dragen

”Sct. Jørgen og Dragen” er skabt af keramikeren Sten Lykke Madsen og blev opstillet i 1986 som en gave til Holstebro Kommune fra det daværende Holstebro Bank.

I forbindelse med restaureringen er der opsat en ”selvtalende” informationsstander. Den vil fortælle om restaureringen, der ventes færdig 1. juli.

Skulpturen gennemgik en total restaurering i 1999, og i 2015 var den så voldsomt angrebet af kalk, at en konservator måtte have den under kyndig behandling.

Det siger Bent Tilsted, talsmand for Marens Vennelaug, fordi studenterne i år må se langt efter den traditionelle vanddans omkring skulpturen ”Sct. Jørgen og Dragen” på St. Torv i Holstebro. Keramikskulpturen er nemlig under renovering og vil være indhegnet i den næste måneds tid.

Marens Vennelaug har skabt en tradition med at hylde studenterne. Det har bestået i at hædre dem ved skulpturen Kvinde på Kærre og uddele et kulturdiplom før turen fortsætter til Store Torv og dansen omkring skulpturen.

Begge traditioner må formentlig droppes i år, fordi elevatoren til "Maren" også er under reparation. Og formentlig ikke bliver klar, inden studenterne springer ud.

Skulpturen Sct. Jørgen og Dragen er afspærret, så det i år ikke bliver mulighed for vanddans. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

- Vi vil ikke uddele diplomer, hvis "Maren" ikke er med på dagen, fastslår Bent Tilsted.

Kulturkonsulent Linda Stenholt Jensen, Holstebro Kommune, beklager, at årets studenter må undvære vanddansen.

- Vi kunne godt have ventet lidt, men skulpturen er meget skrøbelig, og to af keramikfuglene er faldet af. Derfor vil vi gerne i gang hurtigst muligt, siger hun.

Problemet består i, at vandet trænger ind og løsner keramikken.

Det virker lidt virkelighedsfjernt at foretage renoveringen lige på det tidspunkt på året, hvor der er mest brug for den, mener Bent Tilsted, talsmand for Marens Vennelaug. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

Tommerup Keramiske Værksted står for restaureringen og har bl.a. taget den øverste del af skulpturen med til værkstedet på Fyn.

Linda Stenholt Jensen har kontaktet byens skoler, så de er orienteret om, at det ikke er muligt at bade i springvandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce