Annonce
Holstebro Onsdag

Tre bonusfilm til medlemmerne af filmklubben

Også anmelderne i Danmark havde ja-hatten på, da den franske film "Åbenbaringen" havde premiere. Nu kan holstbroerne se filmen i forbindelse med Klassiske Dage den 5. oktober. Pressefoto
Normalt kan man se seks film i løbet af en sæson i Holstebro Filmklub. Men her i efterårssæsonen 2019 får man hele ni film for samme pris.
Annonce

Holstebro: - Ja, der er jo lidt ekstra i denne sæson, siger formand for Holstebro Filmklub, Lonni Gelsdorf, og ser ganske tilfreds ud.

Det har hun også god grund til. Filmklubben har masser af medlemmer, og i denne sæson får de ikke blot de sædvanlige seks film for medlemsprisen - der er lagt tre ekstra film oveni, fordi filmklubben er indgået i diverse samarbejder.

Det første specialtilbud er lørdag den 21. september i Scala, hvor lektor i historie på Holstebros Gymnasium og HF, Finn Lyngholm, holder en halv times historisk oplæg inden den meget roste, norske film (med danske Jesper Christensen i hovedrollen) "Kongens valg" fra 2016 vises. Filmen vises i et samarbejde mellem filmklubben og Foreningen Norden i anledning af sidstnævntes 100 års jubilæum. Arrangementet er gratis for medlemmer af Foreningen Norden og Holstebro Filmklub.

Den 5. oktober vises den franske film "Åbenbaringen" fra 2018 i forbindelse med Klassiske Dages tema "Prayers and Stories". Filmen lægger op til diskussioner om åbenbaringer og trosspørgsmål i en verden, der lægger vægt på det, der kan forklares rationelt. Filmen vises i Scala og er gratis for filmklubbens medlemmer samt folk med partoutkort til Klassiske Dage. Ellers koster det 50 kroner.

Endelig har filmklubben valgt at vise en ekstra lørdagsfilm (normalt er forevisningsdagen mandag klokken 15 og klokken 17) den 9. november i Scala. Det er den tysk-italienske film fra 2018, "Værk uden skaber", der ikke er en direkte biografi, men skabt over den tyske billedkunstner Gerhard Richters liv. Det er en "fiktionaliseret historie, inspireret af en sand historie om forholdet mellem liv og kunst, og dermed hvad kunst kan gøre ved mennesket".

Man kan se mere på holstebro-filmklub.dk

Filmklubbens efterår

Mandag den 23. september: "To minutters stilhed", Tyskland 2018. Filmen foregår i 1956, hvor gymnasieeleverne Kurt og Theo hemmeligt har været i Vestberlin for at se pornofilm. De ser også et indslag om folkeopstanden i Ungarn mod Sovjetstyret. Da de kommer hjem til DDR, opfordrer de gymnasiekammeraterne til at holde to minutters stilhed for de faldne ungarer. Men systemkritik tolereres ikke...

Mandag den 7. oktober: "Cold War", (Polen, Frankrig, England 2018. Filmen begynder i 1949 i Polen, hvor kunstneren Wiktor rejser rundt for at opspore den ægte, polske folkloristiske dans og musik. Her møder han den rodløse Zula, og de forelsker vildt og absolut. Men Wiktor kan ikke leve under det polske, stalinistiske system og hopper af i Paris. Zula kan ikke tage med.

Mandag den 21. oktober: "Dogman", Italien, Frankrig 2018. En mørk og dyster film om Marcello, der bor udenfor Napoli og har to passioner; deledatteren Alida og de hunde, som han passer og plejer i sin salon Dogman. Men for at finansiere dykkerture med datteren, driver han en lille sideforretning, hvor han sælger kokain. Blandt andet til voldspsykopaten Simon.

Mandag den 28. oktober: "En dag på stranden", England 2017. Filmatisering af Ian McEwans hjertegribende roman "On Chesil Beach", der foregår i 1962 og handler om to meget akavede, unge og generte menneskers fatale bryllupsnat. Filmen afdækker i flashbacks årsagerne til, at deres kærlighed ikke resulterer i den lidenskabelige hengivelse, de begge havde håbet på.

Mandag den 11. november. "Centaur", Kirgisistan, Frankrig, Holland, Tyskland 2017. "Et storladent, tragisk epos" skriver filmklubben om "Centaur", der foregår på landet i Kirgisistan. Her bor Centaur, hvis altoverskyggende lidenskab er heste. Ind imellem stjæler han den lokale matadors væddeløbsheste og rider dem i begejstring ud over stepperne. Men landsbyens rigtige hestetyv lægger en fælde for ham, og pludselig må Centaur forsvare sig foran landsbytribunalet, der ikke forstår ham, fordi hans motiv ikke er penge.

Mandag den 25. november. "De små ting", Island 2014. Foregår i Reykjavik før krakket i 2008. Vi møder Eik, der blev mor som 16-årig, og nu dels ernærer sig som pædagog og som prostitueret. Sölvi, der lever et liv i overhalingsbanen i bankverdenen. Samt den alkoholiserede forfatter Mori, som mistede sin familie tyve år tidligere.

Den hjerteskærende bog "On Chesil Beach" er blevet til en lige så hjerteskærende film, der vises i Holstbero Filmklub denne sæson. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce