Annonce
Holstebro Onsdag

Tre nye projekter skal styrke børn og unges udeliv

Pengene til at styrke børn og unges udeliv kommer fra de såkaldte Udlodningsmidler til Friluftsliv. Det er overskud fra Danske Lotteri Spil A/S samt et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri A/S. Pressebillede
Friluftsrådet har delt 3,8 millioner kroner ud til 81 lokale projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv og naturforståelse. I Region Midtjylland modtager i alt 29 projekter samlet set 1.450.500 kroner. Tre af projekterne hører hjemme i Holstebro.
Annonce

Holstebro/Region Midtjylland: Udeskole er blevet et hit.

I foråret var det en nødvendighed, men nødvendigheden har også gjort det tydeligt for mange lærere, pædagoger og andre, der arbejder med børn og unge, hvor stor en værdi der ligger i at flytte undervisning og andre aktiviteter ud i naturen.

Derfor er udeskole - og foreningers samarbejder med skoler og institutioner - den røde tråd i størstedelen af de bevillinger, som Friluftsrådets bestyrelse har besluttet at dele ud.

I alt 3.884.900 kroner blev bevilget til 81 lokale projekter for børn og unge rundt om i landet. Blandt andet 29 projekter i Region Midtjylland, som samlet set modtager 1.450.500 kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, der administreres af Friluftsrådet.


Vi har brug for at gøre alle børn i Danmark til superbrugere af naturen, så de kan passe bedre på den, end vi voksne indtil nu har formået.

Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet


Det oplyser Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

- Det er helt afgørende, at børn og unge får et godt og nært forhold til naturen så tidligt som muligt. De er nysgerrige og fulde af gåpåmod. De kan lære uendeligt meget. En af de ting, det er vigtigt, at de lærer, er at elske at være i naturen. For man passer godt på det, man elsker. Vi har brug for at gøre alle børn i Danmark til superbrugere af naturen, så de kan passe bedre på den, end vi voksne indtil nu har formået, siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet.

Annonce

Børn ud på søen

113.500 kroner er bevilget til tre projekter i Holstebro:

Det største beløb, nemlig 750.000 kroner, går til KFUM Spejderne i Mejrup, der har fået pengene til bålhytte, udekøkken og shelter ved spejderhytten. Målgrupperne for projektet er spejdere, skole, børnehave samt børn, unge og deres familier.

Holstebro Roklub har fået 21.000 kroner til et nyt tilbud om Stand Up Paddling for natur-uvante børn på Vandkraftsøen. Målgruppen er børn og unge i 7. til 10. klasse, og pengene skal bruges til at uddanne instruktører, PR og leje af svømmebaner.

Tredje og sidste projekt i Holstebro, der modtager støtte-kroner, er Støtteforeningen Krøyerhaven, der har givet sit projekt titlen: "Sanser i og med naturen." Krøyerhaven får 17.500 kroner til  formidling og aktiviteter med jord-til-bord for nul- til seks-årige. Pengene skal dække halvdelen af udgifterne til et udekøkken.

De projekter, der modtager støtte fra Friluftsrådet, har fokus på, at flere børn og unge får mulighed for friluftsliv, oplevelser og læring i naturen.

- De lokale projekter kan gøre en kæmpe forskel for rigtigt mange børn og unge. Derfor er de så uhyre vigtige, selv om de måske hver især er små. Det store engagement og den kærlighed til naturen, der findes blandt lokale ildsjæle, vil helt sikkert smitte af på de børn og unge, der får glæde af de mange nye tiltag, siger Niels-Christian Levin Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce