Annonce
Holstebro Onsdag

Trods coronakrise stiger huspriserne i 52 kommuner

I Holstebro Kommune er huspriserne det seneste år steget med fem procent. Arkivfoto: Kasper Palsnov / Ritzau Scanpix
På landsplan er huspriserne steget med 1,2 procent det seneste år, og mere end halvdelen af landets kommuner - heriblandt Holstebro, Struer og Lemvig kommuner - oplever stigende huspriser trods coronakrise. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.
Annonce

Marked: 14.400 kroner.

Det er prisen, som huskøberne i gennemsnit betalte for én kvadratmeter i villaer og rækkehuse i maj.

Sammenligner vi med priserne for et år siden, er der på landsplan sket en fremgang i huspriserne på 1,2 procent. Og det er en tendens, der er kendetegnende for store dele af landet.

Det skriver Boligsiden i en pressemeddelelse.

52 kommuner har nemlig oplevet en stigning i huspriserne i det seneste år.

Det viser de nye maj-tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er udregnet som et tre måneders glidende gennemsnit for marts, april og maj - altså de tre måneder, hvor corona har sat dagsordenen i Danmark.

- Vi har nu de data, der skal til for at sige, at der har været en positiv prisudvikling på huse, mens corona har været her. Det er en prisudvikling, der blandt andet er båret frem af den høje handelsaktivitet, som vi har set i de seneste uger. Og det viser, at det foreløbig ikke er gået så galt med priserne, som vi kunne have frygtet kort efter nedlukningen af Danmark, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

- Derfor er det også overraskende, at salgspriserne er steget i mere end halvdelen af landets kommuner, og særligt i flere jyske kommuner har priserne fået et pænt nøk opad, tilføjer hun.

Annonce

Struer på andenplads

Topscoreren blandt kommunerne med stigende huspriser er Frederikshavn, hvor priserne er steget med 38 procent. I Frederikshavn betalte køberne i maj cirka 3500 kroner mere per kvadratmeter end i samme måned sidste år.

På andenpladsen i opgørelsen over de kommuner, hvor huspriserne er steget mest, ligger Struer Kommune. Her er huspriserne i gennemsnit steget 22 procent - fra en gennemsnitspris per kvadratmeter på 6998 kroner i maj sidste år mod 8530 kroner i maj i år.

Altså en stigningen på 1532 kroner for en gennemsnitlig kvadratmeter hus i limfjordskommunen.

På listens femteplads ligger Lemvig Kommune - her er huspriserne i gennemsnit steget ti procent det seneste år - fra en gennemsnitlig pris per kvadratmeter i 2019 på 4995 til 5470 kroner i 2020. Altså en forskel på 475 kroner.

Huspriserne i Holstebro Kommune er i gennemsnit steget fem procent det seneste år. Det placerer Holstebro på en 22. plads på listen. Sidste år kostede en kvadratmeter hus i Holstebro Kommune i gennemsnit 10.253 kroner mod 10.779 kroner i gennemsnit i maj i år.

Priserne er altså i Holstebro Kommune i gennemsnit steget med 526 kroner per kvadratmeter fra maj 2019 til maj 2020.

Det seneste år er huspriserne i Viborg Kommune steget med otte procent, med huspriserne er faldet i Ringkøbing-Skjern Kommune med minus tre procent, i Herning med minus otte procent og i Skive Kommune med minus 12 procent.

Mere om udviklingen

Opgørelsen viser udviklingen i den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i det seneste år.

I 52 kommuner stiger priserne:

I Struer Kommune med 22 procent.

I Lemvig Kommune med ti procent.

I Viborg Kommune med otte procent.

I Holstebro Kommune med fem procent.

Fem kommuner har uændret niveau.

I 35 kommuner falder priserne:

I Skive Kommune med minus 12 procent.

I Herning Kommune med minus otte procent.

I Ringkøbing-Skjern Kommune med minus tre procent.

I seks kommuner har der ikke været nok handler til at beregne statistik.

Selvom det primært er de jyske kommuner, der oplever de årlige prisstigninger, er det også tilfældet i flere sjællandske kommuner som eksempelvis Faxe, Greve, Glostrup og Rudersdal.

Det er dog ikke kun huskøberne, der i øjeblikket betaler mere for boligen. Det samme gælder for dem, der skal købe ejerlejlighed og sommerhus.

Salgspriserne på ejerlejligheder holder niveauet med en minimal fremgang på 0,1 procent siden april, mens den årlige udvikling byder på en prisstigning på 2,7 procent.

For sommerhuse er der tale om månedlig fremgang i priserne på 1,2 procent, imens der siden maj sidste år er sket en stigning på hele tre procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce