Annonce
Holstebro Onsdag

Trods coronakrise: Stor stigning i antal af iværksættere i Holstebro Kommune

Søren Olesen (DF), der er formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse og udvalgsformand i Holstebro Kommune, er glad for at se flotte tal for det midtjyske iværksætteri. Pressebillede
På landsplan er antallet af nystartede virksomheder faldet, når man sammenligner 2020 med året før, men i Holstebro Kommune steg antallet af iværksættere med 17 procent

Holstebro/Danmark: Mens coronakrisen har sat sit præg på iværksætteriet i fire ud af Danmarks fem regioner, er der solid fremgang at spore i Region Midtjylland.

Det oplyser Erhvervshus Midtjylland i en pressemeddelelse.

I den midtjyske region har syv procent flere valgt at etablere virksomhed det seneste år, hvor coronarestriktioner har sendt erhvervslivet ud på noget af en rutschebanetur.

Holstebro Kommune ligger i den pæne ende af statistikken i Region Midtjylland:

I 2019 så 360 nye virksomheder dagens lys i kommunen mod 420 i corona-året - altså 60 flere iværksættere i 2020 i forhold til året før. Det svarer til en vækst på 17 procent.

14 ud af de 19 midtjyske kommuner i Region Midtjylland kunne i 2020 notere sig for en vækst  på iværksætterfronten. Foruden Holstebro klarer Odder, Lemvig og Favrskov sig også særdeles godt.

Odder Kommune topper statistikken med en vækst på 28 procent, og lige i hælene kommer  Favrskov Kommune med en vækst på 25 procent.

Tal for regionerne

Et gennemsnit for hele landet viser et fald i antallet af nye virksomheder på 955: I 2019 blev der etableret 53.055 nye virksomheder mod 52.100 i 2020. Det svarer til et minus på to procent.

Region Midtjylland ligger i top med en gennemsnitlig vækst på syv procent med 10.591 nye virksomheder i 2019 og 11.312 i 2020.

Region Nordjylland havde nogenlunde samme antal iværksættere i 2019 og i 2020 og lander på en nul-vækst.

Region Sjælland og Region Syddanmark tegnede sig for et fald i antallet af nye virksomheder på minus tre procent.

Region Hovedstaden måtte notere et fald på minus seks procent.

Opgørelsen er renset for foreninger, holdingselskaber, genstartere med videre.

I bunden ligger Struer Kommune med et minus på 22 procent. Der var nemlig 34 færre iværksætter i Struer i 2020 end i 2019, hvor 156 nye virksomheder kom til mod 122 i 2020.

Lemvig Kommune tegner sig også for flotte tal:

En vækst på 18 procent med 25 flere nye virksomheder i 2020 i forhold til året før. 164 nye iværksættere tegnede Lemvig Kommune sig for i corona-året mod 139 i 2019.


Iværksætterne her har ikke ladet sig kyse af krisen, og det vidner om en stærk iværksætterkultur, der er opbygget gennem en mangeårig og målrettet indsats i de midtjyske kommuner.

Søren Olesen (DF), formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse og udvalgsformand i Holstebro Kommune


Annonce

- En stærk kultur

Coronaen og restriktionerne har skabt svære betingelser for store dele af erhvervslivet:

- Det er generelt en usikker tid for mange og især for de selvstændige erhvervsdrivende. Derfor er jeg også ekstra glad for at se så flotte tal for det midtjyske iværksætteri. Iværksætterne her har ikke ladet sig kyse af krisen, og det vidner om en stærk iværksætterkultur, der er opbygget gennem en mangeårig og målrettet indsats i de midtjyske kommuner, siger Søren Olesen (DF), der er formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse og formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune.

Sådan kommer du i gang

Som iværksætter er der mange ting at holde styr på. Og det kan være svært at være ekspert inden for alle forretningsområder. Erhvervshus Midtjylland er blandt dem, der tilbyder hjælp til iværksætte.

Her er der mulighed for at få individuel sparring med virksomhedskonsulenter - gratis og uvildigt.

Erhvervshus Midtjylland er et af seks tværkommunale Erhvervshuse, som blev etableret i forbindelse med vedtagelse af Lov om erhvervsfremme 2018.

Erhvervshus Midtjylland er et kompetencecenter for alle virksomheder med behov for specialiseret vejledning om drift og udvikling.

Læs mere på www.erhvershusmidtjylland.dk

- Flere iværksættere er forudsætningen for vækst og øget beskæftigelse, og at skabe gode og innovative rammer for iværksætteri er af stor prioritet i Holstebro Kommune, tilføjer Søren Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Holstebro Onsdag

Tandlæge vender hjem

Annonce