Annonce
Holstebro Onsdag

Trods dystre udsigter: Varmeværk holder fast i prisen

Varmeværket i Vinderup er i gang med at forberede online-registrering af forbruget, så forbrugeren fremover kan følge sit forbrug af fjernvarme via nettet. Arkivfoto
Vinderup Varmeværk er dermed fortsat blandt de 30 billigste værker i landet, oplyser varmeværket.
Annonce

Vinderup : Trods tidligere dystre udsigter for prisudviklingen på fjernvarmen kan bestyrelsen for Vinderup Varmeværk fastholde prisen på 375 kroner per megawatt-time inklusiv moms, som de varmeforbrugere, der er tilsluttet varmeværket, har kendt gennem de senere år.

Det oplyser Vinderup Varmeværk i en pressemeddelelse.

Varmeværkets formand, Peter Møllnitz, glæder sig over, at værket dermed fortsat er blandt de 30 billigste værker i landet. At prisen fortsat kan holdes på det lave niveau skyldes ifølge formanden ikke, at værket sparer på den almindelige vedligeholdelse.

- Der er fortsat bestyrelsens krav, at værket og forsyningsnettet holdes i en god standard for at sikre en høj grad af forsyningssikkerhed, lyder det fra varmeværket i Vinderup.

At prisen alligevel kan holdes uændret trods myndighedernes ændringer og fjernelse af tilskud skyldes primært, at 2020 har været præget af gunstige elpriser. Det drejer sig både om prisen på den strøm, værket producerer på gasmotorerne, når der er stort strømforbrug i samfundet, men også den gunstige, lave pris, der opstår, når der er en overproduktion af strøm fra for eksempel vindmøller.

En situation, hvor værket ifølge Peter Møllnitz kan modtage en billig strøm til brug i værkets elkedel.

Bestyrelsen har en forventning om, at den forsyningssituation også vil være gældende det meste af næste år.

Annonce

Køber ny motor

Varmeværkets biogasmotor har nu kørt i 60.000 timer og står derfor foran en større renovering.

Det var oprindeligt planen, at motoren skulle transporteres til fabrikken i Østrig for at blive skilt ad og få en opdatering. Det ville betyde, at værket i en længere periode ville stå uden sin produktion baseret på biogassen fra Måbjerg.


En bedre driftsøkonomi sammenholdt med den korte tid, motorudskiftningen tager, vil hurtigt tjene merudgiften ind.

Peter Møllnitz, formand for Vinderup Varmeværk


Peter Møllnitz oplyser, at bestyrelsen har godkendt, at man for et begrænset ekstra-beløb i stedet skifter til en ny motor af samme størrelse, men med de nyeste teknologier, der sikrer en bedre udnyttelse af gassen.

- En bedre driftsøkonomi sammenholdt med den korte tid, motorudskiftningen tager, vil hurtigt tjene merudgiften ind. En ny motor forventes at have en levetid, - inden en større totalrenovering - der svarer til den tilbageværende kontraktperiode på biogassen, forklarer formanden.

Peter Møllnitz oplyser desuden, at varmeværket er i gang med at skifte målerne ud hjemme hos forbrugerne til målere med lækkontrol. Det betyder, at det registreres, hvis der opstår en utæthed i fjernvarmerørene hos forbrugeren. Dermed kan der gribes ind, inden der opstår større vandskader i boligen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce