Annonce
Holstebro Onsdag

Turismen boomer i Holstebro

Livreddertårnet i Thorsminde var ét af kommunens nye turismetiltag i 2019. Foto: Holstebro Kommune
Der skal flere sommerhuse til udlejning til, hvis udviklingen skal fortsætte. Derfor inviterer Holstebro Kommune til et inspirationsmøde for sommerhusejere.
Annonce

Holstebro: Flere og flere turister besøger Holstebro Kommune: I forhold til året før valgte 6,6 procent flere danske og udenlandske gæster at overnatte på hotel, i sommerhus eller på campingplads.

I 2018 lå tallet på 753.900 overnatninger, mens tallet for 2019 for første gang har rundet de 800.000. Helt præcist stod turisterne for 803.748 overnatninger i 2019. Tallene dækker over overnatninger i feriehuse, på hoteller, i feriecentre, på campingpladser, vandrerhjem og i lystbådehavne. Den procentvise stigning i Holstebro Kommune er højere end landsgennemsnittet på 4,0 procent og den samlede vækst i vestkystens kommuner, som ligger på 5,1 procent.

Annonce

Tyskere i sommerhuse

På landsplan udgør tyske turister næsten to tredjedele af overnatningerne i sommerhus i 2019, og billedet er også gældende for Holstebro Kommune. Tyske turister tegner sig for flest overnatninger med 433.866, mens danskerne står for 315.195. Den mest gængse overnatningsform er igen i år sommerhuset. Hele 624.949 gæster valgte i 2019 at overnatte i sommerhus i kommunen. - Vi arbejder målrettet på at udvide sæsonen, så der kommer flere turister uden for sommerferien. Vi tilbyder blandt andet gæsterne guidede vandreture og østerssafarier henover det meste af året, og som noget nyt i år har vi fået tilknyttet en engelsktalende guide, så vores udenlandske turister også kan få glæde af oplevelserne. Samtidig er det meget glædeligt for vores turismeaktører, at der kommer gæster hele året. Det giver en mere stabil beskæftigelse for de erhvervsdrivende, fortæller Søren Olesen (DF), der er formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune. Han fortæller endvidere, at Holstebro Kommune allerede nu har slået rekorden for antallet af besøgende i vintermånederne, da flere turister i 2019 overnattede i kommunen i januar, februar, oktober, november og december i forhold til 2018.

Annonce

Inspirationsmøde

Men oplevelser er ikke nok til at tiltrække turister. Der skal en endnu større overnatningskapacitet i form af flere sommerhuse til udlejning til, hvis udviklingen skal fortsætte. Derfor inviterer Holstebro Kommune til et inspirationsmøde for sommerhusejere søndag den 15. marts fra klokken ti til 12 i Havet og Fjordens Hus i Thorsminde. Her er fokus på, hvordan man som sommerhusejer får det bedste ud af sit sommerhus og de lokale oplevelser. - Både sommerhusgæster og udlejere bidrager til at skabe liv og vækst i sommerhusområderne og lokalområdet, men sommerhusejere, der endnu ikke udlejer deres huse, ved måske ikke, hvilke fordele der er ved at udleje huset. Derfor inviterer vi alle sommerhusejere i kommunen til en inspirationsdag, hvor de kan blive klogere på økonomi, indretning, oplevelser i Naturpark Nissum Fjord og Geopark Vestjylland og meget mere, siger Søren Olesen. Inspirationsmødet afsluttes med en appetitvækker på én af de oplevelser, der venter turisterne, når den lokale guide og naturvejleder Jens Hedevang kreerer lidt mad over bål. Det er gratis at deltage i mødet, men kræver tilmelding via VisitHolstebros hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce