Annonce
Holstebro Onsdag

Uddannelser udvider samarbejdet

Med tilladelse fra undervisningsministeriet er det blevet muligt for de gymnasieelever, der går på DTA, at strække den tre-årige stx-uddannelse ud på fire år og at tage den toårige hf-uddannelse over tre år. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Holstebro Gymnasium og HF og Dansk Talentakademi (DTA) i Holstebro har fået grønt lys til, at DTA-elever kan strække deres uddannelser med et ekstra år.

Holstebro: Holstebro Gymnasium og HF og Dansk Talentakademi (DTA) i Holstebro er gensidigt en del af hinandens fødekæder, idet de fleste elever på talentakademiet er i gang med at tage en stx- eller en hf-uddannelse på gymnasiet.

Derfor har de to institutioner med tilladelse fra undervisningsministeriet gjort det muligt for de gymnasieelever, der går på DTA, at strække den tre-årige stx-uddannelse ud på fire år og at tage den toårige hf-uddannelse over tre år, så de unge får bedre tid til fordybelse.

Efter opførelsen af det nye campus er det blevet muligt at bo på DTA, har flere unge fra forskellige steder i landet vist interesse for den nye ordning.

Styrker kunstmiljøet

- Lige nu oplever vi rigtig stor interesse både for at gå på vores akademi og bo på vores campus. Og når vi får henvendelser fra forskellige steder i landet, er det et stærkt kort for os, at vi kan tilbyde en pakke sammen med Holstebro Gymnasium og HF. Derfor er det en helt naturlig samarbejdspartner; og så arbejder vi jo netop begge med ungemiljøer, der dyrker deres passion, siger leder af DTA, Søren Taaning.

Rektor ved gymnasiet, Peter Damgaard Lunde, mener, at det er et tilbud, der styrker byens kunstneriske miljø, og som kan tiltrække både flere lokale unge og unge udefra og sikre mangfoldigheden på de to institutioner.

I flere år har de to uddannelser arbejdet sammen, og inden for dette skoleår har flere lærere ved gymnasiet og undervisere ved DTA taget hul på et endnu tættere samarbejde, som skal styrke elevernes interesse for begge steder og afføde gensidig inspiration.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce