Annonce
Holstebro Onsdag

Udendørs rygestopkursus hjælper mænd til et liv uden røg

På det nye rygestopkursus i naturen udsættes deltagerne kun for røg fra bålet - og måske lidt gas fra de andre mænd. Foto: Holstebro Kommune
"Skal piben have en anden lyd?" er titlen på et nyt rygestopforløb i naturen, der tror på, at mandefællesskab, friluftsliv og vandring kan noget helt særligt i kampen mod tobakken.
Annonce

Holstebro: Danske mænd lever fire år kortere end kvinder, men er statistisk set sværere at få til at melde sig til sundhedstilbud.

Det gælder også for rygestopkurser, hvor nogle mænd løber skrigende bort ved tanken om indendørs samtaleterapi og rundbordssamtaler.

Derfor er der brug for et mere "maskulint" tilbud i det fri, som i højere grad appellerer til mænd, der kan lide at vandre i naturen, snakke med hinanden og sidde om bålet med en kop kaffe.

Det mener sundhedsfremme- og forebyggelseskonsulent, Sanne Staal, og Niklas Morgenstern, fritidskonsulent hos Sport og Fritid i Holstebro Kommune.


Mænd er faktisk rigtigt gode til at tage sig af hinanden, hvis fokus bliver flyttet til uformelle aktiviteter frem for dybe tilrettelagte samtaler. Under gåturene eller mens der kløves brænde og koges vand til kaffen, kan både små og store emner blive vendt.

Niklas Morgenstern, fritidskonsulent.


De står bag rygestopkurset "Skal piben have en anden lyd?", som går i gang den 20. oktober fra klokken 15.30 til 17 ved Tvis Mølle Naturlaboratorium som startsted.

Kurset, der er gratis og kun for mænd, fortsætter hver tirsdag frem til 8. december, oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Mere om rygestop-kurset

"Skal piben have en anden lyd?" er en del af Holstebro Kommunes rygestop-indsats.

Aktiviteten er også en del af Bevæg dig for livet, hvor Holstebro er visionskommune med udgangspunkt i at få flere danskere til at være fysisk aktive.

Tilmelding til rygestopkurset kan ske på mail til: sanne.staal@holstebro.dk - senest den 19. oktober.

Annonce

Kun røg fra bålet

- Natur og friluftsliv kan noget helt særligt, når det drejer sig om mænds sundhed. Det er et uformelt rum med potentiale til at motivere og skabe et fællesskab om en røgfri tilværelse, siger Niklas Morgenstern.

- Mænd er faktisk rigtigt gode til at tage sig af hinanden, hvis fokus bliver flyttet til uformelle aktiviteter frem for dybe tilrettelagte samtaler. Under gåturene eller mens der kløves brænde og koges vand til kaffen, kan både små og store emner blive vendt, lyder vurderingen fra fritidskonsulenten, der også er i gang med at tage en uddannelse som friluftsvejleder.

Niklas Morgenstern og rygestopholdet skal vandre, sparre sammen og få inspiration til et nyt liv uden tobak. Den eneste røg, de kommer til at opleve, er fra bålet - og måske lidt gas fra de andre gutter.

Eneste kvinde på kurset er underviser Sanne Staal, der blandt andet er uddannet ved Kræftens Bekæmpelse i rygestop. Hun introducerer ved hvert møde et nyt tema til deltagernes rygestop-proces - for eksempel afhængighed af nikotin, motivation, vaner, kost og ikke mindst identitet, når "piben får en anden lyd".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce